Един от най-великите тенис треньори напусна този свят: Ник Болетиери вече не е сред нас

от в 13:23 на 05.12.2022
Калоян Соколов

В края на миналия месец редица медии излязоха с имформацията, че легендарният тенис треньор Ник Болетиери не е могъл да спечели битката си с бъбречната инфекция, от която страда през последните месеци, но самият специалист опроверга слуховете за своята кончина и заяви, че няма болест в състояния да го събори. Изглежда обаче дори силният дух на 91-годишният мъж е бил безсилен пред неговото тежко състояние и вчерашната нощ се оказа последната в живота на Болетиери. Новината беше потвърдена от Томи Хаас, като бившият номер две посвети трогателен пост в социалните медии на бившия си наставник, а ето какво беше неговото съдържание:

"Имаме толкова много спомени, че не знам откъде да започна. Благодаря ти за времето, знанията, отдадеността, експертизата, желанието да споделяш уменията си, както и личният ти интерес да бъдеш мой ментор, за ми дадеш най-добрата възможност да следвам мечтите си. Ти си мечтател, деятел и истински пионер в нашия спорт" - гласи част от публикацията на бившия германски тенисист.

Създателят на академията "Болетиери" пък завинаги ще остане в историята със своите постижения в тениса, след като е бил част от успехите на редица водачи в световната ранглиста, сред които са Джим Къриър, Борис Бекер, Андре Агаси, Моника Селеш, сестрите Уилямс и Мария Шарапова. Ник със сигурност е човекът с най-голям принос за развитието на бъдещи шампиони, а неговата академия е първият подобен мащабен проект в спорта, след който редица други предприемачи последват примера на американеца.

Екипът на Tennis.bg, изказва най-искрени съболезнования към близките на починалото треньорско светило и сме убедени в това, че неговият житейски път дълго ще бъде помнен от любителите на играта!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Един от най-великите тенис треньори напусна този свят: Ник Болетиери вече не е сред нас Калоян Соколов
Теми:  
wta | аtp | любопитно | ник болетиери

Коментари





Следвайте ни в Facebook