„Един отбор. Една цел" - девизът на Австралия, които чрез добра игра и сплотен колектив поведоха с 2:0 на Босна и Херцеговина

от в 18:14 на 01.02.2019
В
Австралия поведе с 2:0 срещу Босна и Херцеговина в квалификациите на Дейвис Къп в Аделаида. За това допринесоха Милман и Де Минор, които надделяха без да загубят и сет съответно над Дамир Джумхур и Мирза Башич.

John Millman (AUS)Първи на корта излезе Милман (втората ракета на Австралия), който имаше не леката задача да се наложи над Джумхур.

Двамата се срещнаха преди година на Australian Open във втори кръг, където босненецът победи след 7:5 3:6 6:4 6:1. Днес обаче мачът бе напълно едностранен, защото Милман беше непоколебим и категорично победи с 6:3 6:2, не оставяйки никакви шансове на съперника си.

Това откри тежка задача пред Башич който трябваше да излезе срещу талантливия Алекс Де Минор, за да не позволи изоставане от 0:2 за своята държава.

Босненецът обаче не се справи с това и след като не успя да реализира голям брой от шансовете си за пробив в първия сет и го изпусна за 6:3, през втория, въпреки че се запази от брейкове, загуби сета след тайбрек, където Де Минор не позволи на съперника си да вземе и една точка, като по този начин отбора на Австралия се откъсна в резултата значително. Вижте и най-интересното от мача между Де Минор и Башич:



Интересни бяха думите на състезателите от отбора домакин след техните победи.

След успеха си над босненския №1 Дамир Джумхур, Милман каза: „Това не е ракетна наука: ние просто искаме да бъдем част от отбор, с който австралийците могат да се гордеят, зад който могат да стоят, и който да подкрепят - това е целта ни. Няма да спечелим всеки мач, знам го. Все пак това е спорт".

От своя страна младият Де Минор пък заяви, че това е сбъдната мечта, като добави: ,,Нищо не исках повече от това да представям страната си в Дейвис Къп и да мога да спечеля победа за нея".

Сега Босна трябва да надделеят в следващите три мача, за да могат да се класират напред, като това Alex de Minaur (AUS)включва евентуални победи над силната двойка Джон Пиърс и Джордан Томпсън от Брик и Башич, след което Джумхур ще трябва да реализира своята първа победа над Алекс Де Минор, като досега има баланс от 0:1 заради своята загуба миналата година в Шънджън, а дори той да се справи с това, то отново Башич ще трябва да излезе на корта в решителен сблъсък срещу  Джон Милман.

Двамата досега са се срещали два пъти през далечната 2012-та, а австралиецът води с 2:0 победи.

Така се очертават доста интересни сблъсъци през идния уикенд, които ще определят кой ще се класира за Мадрид във финалите на Дейвис Къп през ноември месец - Австралия или Босна и Херцеговина.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
„Един отбор. Една цел" - девизът на Австралия, които чрез добра игра и сплотен колектив поведоха с 2:0 на Босна и Херцеговина В

Коментари





Следвайте ни в Facebook