Един шампионски романс и до какво доведе той?

от в 18:28 на 12.10.2020
Калоян Соколов

Джими Конърс и Крис Евърт са две от най-големите легенди в историята на световния тенис, но позабравена подробност е, че те бяха сключили годеж помежду си. Всичко започва през 1972г., когато Крис е на 17, докато Джими е на 20.


Искрата пламва на официална вечеря преди откриването на надпреварата в Куинс, а Конърс редовно започва да навестява любимата си, криейки се от нейната майка, както и от репортерите. Тази тръпка определено допада на американеца, който е известен с бунтарския си характер и невъздържано поведение на корта. Крис пък е любимото миловидно дете на нацията, което отново доказва как противоположностите се привличат.

Джими вече е един от най-успешните играчи по това време, ала Евърт бързо го застига по успехи и двойката дори печели Уимбълдън в един и същи сезон (1974 г.) Влюбените обявявават, че ще сключат брак именно през тази година, но съдбата има други планове. Крис забремянява инцидентно, а това води до сериозни разногласия между младата двойка.

Конърс иска да поеме отговорност за действията си, само че Евърт е била отгледана в силно религиозна фамилия и решава, че моментът не е подходящ, защото тепърва е започнала да гради кариера. Бившият номер едно е изключително разочарован как мнението му остава изцяло безгласно и предлага на годеницата си да направят крачка назад в отношенията си, като това слага началото на края в тяхната връзка.

Всички тези разкрития за техния романс, стават обществото достояние чрез автобиографията на Конърс. Там той говори за невероятния си глад за успехи, враждата му с Артър Аш и Андре Агаси, както и неговата слабост към хазарта и жените.

Евърт бива изключително разстроена, че Джими е споделил толкова лични подробности в книгата си, като му е обидена и досега. Крис се жени и развежда цели три пъти впоследствие, като има три деца от втория си брак. Джими пък се венчава за Пати Макгуайър, която е бивш модел на Плейбой. Двамата все още се радват на съвместен семеен живот, който им носи едно момче и едно момиче.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Един шампионски романс и до какво доведе той? Калоян Соколов
Теми:  
джими конърс | крис евърт | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook