"Единият играч ще умре и тогава ще видят": Медведев недоволен от бруталните условия в Ню Йорк

от в 12:16 на 07.09.2023
Калоян Соколов

Даниил Медведев наглед продължи комфортно към 1/4-финалите на US Open, след като не отпусна нито сет на своя добър приятел Андрей Рубльов. Мачът обаче беше всичко друго, но не и лесен за по-високоранкирания играч, като двамата състезатели бяха докарани до своя физически предел на силите, тъй като температурата на корта в един момент достигна до 38 градуса. 

Въпреки това, то качеството на игра далеч не беше ниско, а никой от двамата играчи не се предаваше пред тежките условия и наблюдавахме множество високотемпови разигравания, които често преминаваха границата от 20 удара. Точно поредната подобна точка провокира Медведев да изрази своето недоволство от това на какво са подложени от организаторите със своя съперник.

"Единият играч ще умре и тогава ще видят" - гласеше култовата реплика на някогашния номер едно, която бързо обиколи социалните мрежи. Впоследствие бившият шампион призна как му е било трудно изобщо да вижда топката и се е надявал поне Рубльов да бъде също толкова уморен. Третият поставен също така показа чувство за хумор в интервюто си на корта и призна, че няма сили да се зарадва след успеха и просто иска да седне в близост до вентилаторите на корта и там на спокойствие да помисли върху развитието на живота си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Единият играч ще умре и тогава ще видят": Медведев недоволен от бруталните условия в Ню Йорк Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open | даниил медведев | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook