Единствената оцеляла френскоговоряща: Жабер се класира за дебютен 1/4-финал на Ролан Гарос!

от в 13:13 на 05.06.2023
Калоян Соколов

Онс Жабер е първата 1/4-финалистка в горната част на схемата при дамите. Досега тунизийката на два пъти беше отпадала в четвъртия кръг на Ролан Гарос, но третият път се оказа щастлив за нея и тя ще дебютира във фазата на финалната осмица в Париж. Доскоро двукратната финалистка лекуваше контузия в прасеца и не беше слагана сред големите фаворитки за трофея във френската столица, само че в момента тя отново изглежда в топ форма и напълно го доказа днес, постигайки разгромен успех над Бернарда Пера - 6:3 6:1.

Наглед американката се явяваше труден тест пред световната номер седем, имайки предвид нейните две титли на клей през миналия сезон, но африканската тенисистка беше абсолютно безкомпромисна и си осигури сблъсък с една измежду Сара Сорибес Тормо и Беатриз Хадад Мая в спор за място на 1/2-финалите.

Началото беше вихрено за по-високоранкираната състезателка, която осъществи светкавичен брейк и затвърди своето предимство, за да поведе с 2:0 гейма. Впоследствие Жабер дори удвои преднината си и изглеждаше, че е напът скоропостижно да поведе в отделните сетове, но световната номер 36 стабилизира своето представяне и съумя да върне единия от пробивите си изоставане. Следващите минути се превърнаха в истинска тенис лудост, защото нито една от двете тенисистки не съумя да спечели подаването си до края на частта, а това развитие на нещата беше изцяло в полза на тунизийката, която се оказа печеливша от размяната на тези цели 7 брейка.

Вторият сет продължи поредицата от пробиви, но този път Пера взе ранното предимство в резултата, само че оттам насетне американката нямаше никакъв отговор за разнообразната игра на своята съперничка и публиката можеше да се наслади на 6 бързи гейма в актива на единствената останала френскоговоряща тенисистка в състезанието, с които тя затвори срещата в своя полза за едва 64 минути игра.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Единствената оцеляла френскоговоряща: Жабер се класира за дебютен 1/4-финал на Ролан Гарос! Калоян Соколов
Теми:  
wta | Бернарда Пера | Обзори | онс жабер | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook