Едмънд изигра отличен мач и спря победния ход на Кирьос!

от в 04:48 на 07.08.2019
В
Кайл Едмънд изигра един от най-силните си мачове през годината и надигра Ник Кирьос с 6:3 6:4. Шампионът от Вашингтон отново напомни за противоречивия си нрав и днес нямаше и помен от невероятните му удари и приповдигнато настроение, което показа в американската столица, а вместо това видяхме куп безмислени разправии с главния съдия, както и не особено заинтересованост към събитията на корта, а Едмънд просто трябваше да остане концентриран, за да приключи срещата в своя полза.



В началото Ник започна по-добре и подлагаше по натиска стперника на негово подаване, ала скоро след това британецът започна да ниже ас след ас, докато Кирьос прекаляваше с опитите за импровизация и късите му ставаха лесна плячка за опонента. В шестия гейм канберецът допусна двойка грешка и в крайна сметка сдаде сервиса си с грешка от рутинен форхенд на опразнен корт. Оттам насетне екстравагантният тенисист не прояви никакъв интерес, когато бе на ретур и логично частта отиде в сметката на Кайл.

https://twitter.com/doublefault28/status/1158871255891828736

Това отприщи гнева на Кирьос и последваха серия неценцурзни изрази, като съдията на стола бе обвинен от него, че не може да му донесе една бяла кърпа повече от 20 минути и няма как да му се има вяра за абсолютно нищо. Вследствие на тези тиради световният номер 28 получи предупреждение, а след почивката нямаше нищо ниво, защото Едмънд доминираше играта с любимия си дланен удар, а австралиецът се държеше в резултата благодарение единствено на началния си удар и добрите си рефлекси на мрежата. При 4:4 срещата бе прекъсната за близо час и половина заради проливния дъжд в Монреал, като при подновяването на играта Ник допусна поредица неточности и бе пробит. Британецът изглеждаше, че лесно ще стигне до успеха, заставайки на линията за сервис, само че съперникът му пласира два уинъра, за да вземе аванс от 0:30. Тогава обаче дойдоха поредните директни точки от начален удар за Кайл и той си гарантира двубой с Даниил Медведев във втория кръг на надпреварата.

 

https://twitter.com/TennisTV/status/1158909399290843136

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Едмънд изигра отличен мач и спря победния ход на Кирьос! В

Коментари





Следвайте ни в Facebook