Едмънд загуби първия сет, но отказа да предаде двубоя срещу Цонга

от в 01:03 на 02.08.2019
В
Кайл Едмънд може би не се намира в най-блестящата форма в своята кариера, но все пак днес британецът се отчете с впечатляващ обрат. Кайл допусна да загуби откриващата част в мача си срещу Жо-Вилфред Цонга, но за разлика от Карен Хачанов, който бе повален от французина в предния кръг във Вашингтон, днес първата ракета на Великобритания съумя да запише успех след 4:6 6:3 6:4 за два часа и 22 минути тенис. На четвъртфинал в столицата на САЩ Едмънд ще се изправи срещу Милош Раонич или Петер Гойовчик.

https://twitter.com/TennisTV/status/1157027273758904320?s=20

В първия сет определено Цонга бе по-добрият тенисист на корта, като макар че дългите геймове, както и големите точки, не бяха рядкост, французинът постоянно някак съумяваше да наклони везните в своя полза. След ранно натрупан пробив аванс Жо защити два последвали свои сервис гейма от рибрейк, като в крайна сметка по-опитният играч извоюва сета.



Отговорът на Едмънд обаче не закъсня; все още британецът изпитваше проблеми от ретур, само че същевременно той подобри значително показателите си на начален удар, за да бъде максимално близко до своя съперник в резултата. В крайна сметка Кайл издебна най-подходящия момент, за да нанесе първия си пробив в срещата, като това се случи при 4:3, а впоследствие брейкът бе съвсем безпроблемно затвърден, което означаваше, че зрителите на централния корт ще се насладят на трети сет.

В него Едмънд продължи да бъде прекалено солиден за губещия все повече търпение Цонга, който често пресилваше ударите си в неистовото си желание да поеме скоропостижен контрол върху разиграванията. Този път пробивът за по-младия тенисист дойде по-рано, а именно при 2:2, като в последвалия си сервис гейм Кайл отрази и две точки за рибрейк, преди да се откъсне с два гейма в резултата.



Това бяха и последните шансове на французина в този мач, тъй като до края на двубоя Едмънд бе клиничен, задържайки и двете си подавания, без да срещне особени трудности.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Едмънд загуби първия сет, но отказа да предаде двубоя срещу Цонга В

Коментари





Следвайте ни в Facebook