Една от големите фаворитки напусна борбата на РГ: Мухова взе първи топ 10 скалп при дамите

от в 18:34 на 28.05.2023
Мартин Петков

Един от най-любопитните сблъсъци в откриващия кръг на Ролан Гарос при дамите несъмнено беше съревнованието между Мария Сакари и Каролина Мухова, които се изправиха една срещу друга в повторение на двубоя си в Париж отпреди година, когато чехкинята надделя в епична битка. В днешния сблъсък драмата също не липсваше и двете тенисистки изпълниха очакванията към срещата си за множество обрати и борба за всяка точка, но в крайна сметка с победата, дошла след 2 часа и 9 минути на корта, отново се поздрави световната номер 42 - 7:6(5) 7:5. По този начин Мухова продължава напред към втория етап в надпреварата, където ѝ предстои да срещне бившата полуфиналистка в Париж - Надя Подорска.

Началото на двубоя се оказа доста обещаващо за гъркинята, която засвидетелства уменията си в атакуващ план и на бърза ръка се откъсна с пробив аванс, ала преднината ѝ не издържа дълго, предвид факта че по-нискоранкираната тенисистка навакса изоставеното си и възстанови паритета. Впоследствие балансът в съотношението на силите остана непроменен, като макар и чехкинята да проби наглед решително в 11-ия гейм, когато си осигури възможност да подава за спечелването на сета, то световната номер 8 отговори подобаващо с рибрейк и ни предстоеше да наблюдаваме тайбрек. В него непоставената състезателка се сдоби с ранно предимство в резултата, което поддържаше до самия край и записа дебютния сет срещу името си.

Подобно на по-рано в хода на срещата, то Сакари вдигна оборотите на старта на втората част и поведе с пробив, ала развитието на събитията се оказа аналогично и скоро паритет беше възстановен. Оттам насетне Мухова пое диригентската палка на корта и водеше случващото се, като макар да профука два мачбола в десетия гейм, то тя не сбърка при четвъртия си такъв в заключителното подаване за сета на бившата полуфиналистка в турнира и официализира победата си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Една от големите фаворитки напусна борбата на РГ: Мухова взе първи топ 10 скалп при дамите Мартин Петков
Теми:  
wta | каролина мухова | мария сакари | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook