Една от осемте в света: Mattel създаде кукла Барби с лика на Винъс Уилямс (снимка)

от в 00:50 на 24.05.2024
Елеонора Александрова

Винъс Уилямс е една от безспорните икони на женския тенис от края на 90-те години на миналото столетие и началото на 21-ви век. Макар на 43 години и без изигран турнир от март месец насам, американката все още е активен състезател в WTA тура, като бившата номер едно винаги е съчетава успешно спорта с бизнеса.

Поредният пример за маркетинговия успех на Винъс бе решението на производителя за играчки Mattel да отдаде почит на девет спортистки за приноса в техните спортове, като пусна колекцията си от кукли Барби преди Олимпийските игри в Париж, а тенис куклата на Барби бе преобразена именно в образа на Винъс Уилямс.

Mattel представи куклите на 22-ри май, като играчката, която представя седемкратната "мейджър" шампионка, е облечена в бяло, държаща ракета и носеща златни обеци.

Освен Уилямс, другите спортистки, които бяха изобразени, като кукли, са Естел Мосели (бокс), Алекса Морено и Ребека Андраде (гимнастика), Сузана Родригес (триатлон за инвалиди), Федерика Пелегрини (плуване), Ева Свобода (лека атлетика) и футболистките Мери Фаулър и Кристин Синклер.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Една от осемте в света: Mattel създаде кукла Барби с лика на Винъс Уилямс (снимка) Елеонора Александрова
Теми:  
wta | винъс уилямс | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook