Една седмица след операцията: Джокович захвърли патериците и вече е във фитнеса (видео)

от в 11:54 на 15.06.2024
Калоян Соколов

Новак Джокович вече е обратно в тренировъчен режим. Сърбинът претърпя операция на десния менискус през миналата седмица, след като се контузи по време на 1/8-финалния си мач от Ролан Гарос срещу Франсиско Серундоло и се отказа от турнира. Специалистите пък бяха категорични, че сърбинът ще се нуждае от около 3 седмици пълна почивка и това означаваше, че сърбинът ще пропусне със сигурност предстоящия Уимбълдън, а и олимпийското му участие също изглеждаше под въпрос.

Изглежда 24-кратният шампион от Шлема е на друго мнение и иска да оправдае всички негативни прогнози за неговите шансове да бъде готов за завръщане на "свещената трева". Доскорошният номер едно е захвърлил патериците още преди два дни, а вчера изуми всички, тъй като вече беше във фитнеса и дори тренираше за крака с леки тежести. Самата тренировка със сигурност беше олекотена, но Джокера се постара да натовари всички мускулни проблеми и го видяхме как кара колело, изпълнява леки бегови упражнения, тренира своя баланс и работи върху своята силова издръжливост.

Всичко това се случва, въпреки че Антоан Джеромета изказа мнение, че Ноле няма да бъде в оптимална физическа форма за началото на Уимбълдън, а именно това е специалистът, който извърши операцията в Париж. Сърбинът обаче изглежда на напълно различно мнение и показа страхотно настроение по време на заниманието си, като не спираше да се усмихва и се шегуваше непрестанно със своя кондиционен треньор, а това ни навежда на мисълта, че балканецът е с една много сериозна крачка напред към завръщане на своите любими тревни кортове на "All England Club", където е 7-кратен шампион.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Една седмица след операцията: Джокович захвърли патериците и вече е във фитнеса (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook