Едно изпълнено обещание или как Федерер сбъдна голямата мечта на свой фен (видео)

от в 14:17 на 08.08.2022
Мирела Николова

Роджър Федерер празнува своя 41-ви рожден ден днес и по този случай един от неговите спонсори - Barilla, реш да публикува любопитно видео, разказващо историята на едно обещание, дадено от легендарния Маестро през 2017-а и изпълнено 5 години по-късно.

Всичко започва по време на една от пресконференциите на швейцареца на US Open 2017, когато малкият Изян Ахмад, познат като Зизу, отправя молба към своя идол да продължи да се състезава още 8-9 години, за да може да играят заедно, когато малчуганът стане професионален тенисист. Маестрото обещава с усмивка на детето, че след време ще се състои мач между двамата.

С помощта на Barilla обещанието бива спазено 5 години по-късно, когато Зизу пристига в Цюрих, за да вземе участие в юношески турнир във въпросния град, където се отнасят с него като с тенис звезда. Момчето изобщо не подозира, че в една от шатрите наблизо се намира 20-кратният шампион от Големия шлем, който е пристигнал в Цюрих специално за да го изненада и да си изпълни обещанието.

Ненадейно Зизу вижда как Федерер приближава към него с ракета в ръка и не може да повярва, че пред него стои идолът му от плът и кръв. Швейцарецът сърдечно прегръща детето и го моли да го нарича просто "Роджър" вместо "господин Федерер". Впоследствие двамата изиграват няколко гейма и Маестрото не остава безразличен към тенис качествата на момчето, отправяйки похвали към него за начина, по който играе. След мача Роджър и Зизу отсядат в близкия ресторант, за да хапнат паста, като така и не става ясно кой е бил победителят.

"Когато най-великият тенисист в историята даде обещание, той го спазва! Това го прави толкова добър пример за подражание! Прекарахме половин ден заедно с него и неговата скромност, изящество, лъчезарност и способност да накара всички около себе си да се чувстват комфортно. Това още повече възвеличава неговата личност и ми показва, че не можеш да бъдеш велик спортист, ако не си на първо място страхотен човек. Благодаря ви, господин Федерер, за най-хубавия ден в живота ми и за всички спомени! Ще съм Ви вечно благодарен, че спазихте обещанието си!", написа по-късно Зизу в Instagram.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Едно изпълнено обещание или как Федерер сбъдна голямата мечта на свой фен (видео) Мирела Николова
Теми:  
atp | любопитно | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook