40 сезона по-късно: Борг откри кампанията си в Париж с успех

от в 07:17 на 08.06.2021
Диана Андреева

Бьорн Борг несъмнено е един от най-успешните и легендарни играчи, записвали името си със златни букви в историята на тениса. Роденият в Стокхолм преди 65 години Борг е носител на 11 трофея от Големия шлем, прекарал е общо 109 седмици на върха на ATP класацията, а с редицата си постижения в спорта той е заслужил мястото си в Международната зала на славата.

Но за съжаление на своите почитатели Борг сложи точка на своята кариера през далечната 1983 година. Тогава, едва на 27, Бьорн се оттегля от спорта, оставайки сериозна следа зад себе си. Но вчера - 40 сезона след последния му мач на Ролан Гарос, на кортовете в Париж името Борг отново фигурира в програмата за деня. На сцената обаче не излиза любимецът на публиката, ами неговият син - Лео.

Роденият през 2003 година Борг все още не е направил своя пробив в професионалния тенис, но за сметка на това се класира във втория кръг на юношеския Ролан Гарос. След трисетов двубой с местния представител Макс Вестфал Лео успя да измъкне победата - 3:6 6:3 6:4 и си осигури сблъсък с друг талант при младежите, а именно Макс Реберг. 

Това е дебютното участие на младежа в Париж. През последните няколко месеца той се подготвя в академията на Рафаел Надал, а според легендарния чичо на Матадора - Тони, Лео има потенциал да пробие сред топ състезателите в близките години, но първо трябва да натрупа нужния опит. Борг младши безспорно ще има проблем да излезе от сянката на именития си баща, който преди 40 години спечели последната си титла на Ролан Гарос, надигравайки Иван Лендъл в петсетова драма. 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
40 сезона по-късно: Борг откри кампанията си в Париж с успех Диана Андреева
Теми:  
бьорн борг | лео борг | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook