Екзекуторката на Радукану няма спирка: Повали и Халеп

от в 07:51 на 11.10.2021
Диана Андреева

Световната №17 Симона Халеп имаше труден сезон, след като на няколко пъти бе принудена да прекара известно време извън турнири поради контузии. Въпреки това изглежда, че тези проблеми вече са зад гърба на румънката, която за съжаление обаче на своите почитатели, днес напусна BNP Paribas Open 2021. 

Изненадата на турнира Алиаксандра Саснович напълно нидигра опонентката си и се поздрави с крайния успех - 7:5 6:4. По този начин представителката на беларус, която в откриващия си мач се справи с шампионката на US Open Ема Радукану, вече е сред осминафиналистките, а в трети кръг очаква своята сънародничка Виктория Азаренка. 

Халеп навлезе доста несигурно в срещата, а неточностите от ракетата й бяха повече от допустимото и не след дълго пробивът бе налице. 11-ата поставена стабилизира сериозно играта си и съумя да възвърне паритета в геймовете, ала не за дълго. Саснович си извоюва нов брейк, като този път беларускинята показа характер и без да се поддава на напрежението, изпрати откриващата част на сметката си. 

Подемът на Саснович продължи и след почивката. Световната номер 100 спечели два последователни гейма, преди да инкасира пробив и да допусне изоставане в резултата. Последваха равностойни минути, в които безпогрешни от сервис линията и без каквито и да било затруднения, двете състезателки преминаваха през сервис геймовете си. При 4:4 обаче Халеп отново показа непозната черта на играта си - несигурност и след серия от прибързани отигрвания, допусна брейк, който се оказа и ключов за изхода на двубоя.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Екзекуторката на Радукану няма спирка: Повали и Халеп Диана Андреева
Теми:  
алиаксандра саснович | симона халеп | тенис турнир в индиън уелс

Коментари





Следвайте ни в Facebook