Екзекуторката на шампионката се върна от 1:5 срещу Бадоса и е 1/2-финалистка на US Open!

от в 20:47 на 03.09.2024
Елеонора Александрова

Ема Наваро е първата полуфиналистка на US Оупън, като това се явява дебютно класиране за световната номер 12 във финалната четворка на "мейджър" турнир. Американката надви Паула Бадоса в оспорван двусетов сблъсък с резултат 6:2 7:5 за 1 час и 14 минути игрово време. С този успех тя си гарантира дебют в топ 10, а в битка за финала тя ще се изправи срещу Арина Сабаленка или Кинуен Женг.

Още в началото местната представителка стоеше по-добре на корта и се възползва от грешките на съперничката си, за да поведе с пробив при 2:0 Испанката стабилизира играта си и дори можеше да отвърна с рибрейк в седмия гейм, но Наваро остана изключително солидна и доведе нещата до 5:2 в своя полза, след което осъществи нов пробив за приключването на сета.

Втората част започна по мечтан начин за бившата номер 2. По-нискоранкираната тенисистка започна да прави далеч повече уинъри и демонстрираше много рисков тенис, който я отведе до преднина от 5:1 и наглед всичко щеше да се реши в трети сет.

Тогава Бадоса изцяло сякаш загуби чувство, като направи над дузина непредизвикани грешки в следващите минути. Това доведе до сериозна доминация от страна на Наваро, която беше окрилена от мноог слабата игра на испанката и загуби само 6 точки до края на мача, реализирайки паметен обрат от 1:5 до 7:5, а публиката на "Артър Аш" избухна след перфектно изпълненото воле при мачбола на своята сънародничка.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Екзекуторката на шампионката се върна от 1:5 срещу Бадоса и е 1/2-финалистка на US Open! Елеонора Александрова
Теми:  
us open | wta | ема наваро | Обзори | паула бадоса

Коментари





Следвайте ни в Facebook