Екзекуторът на Джокович разделя Григор от място във финала на Мастърса в Монако!

от в 14:52 на 15.04.2022
Владислав Риждов

Григор Димитров продължава да демонстрира фантастична форма по време на турнира в Монте Карло и уверено продължава към заключителния етап в Княжеството. По-рано днес българинът надигра Хуберт Хуркач, който въпреки че не се слави с най-впечатляващите резултати на клей, винаги е заплаха за своите съперници. Така в утрешния ден първата ни ракета ще срещне приятната изненада до момента през седмицата - Алехандро Давидович Фокина.

Испанецът определено имаше трудно начало на сезона и бе записал едва един успех от средата на януари насам . С началото на сезона на червено обаче 22-годишният ибериец отново извади на показ таланта, с който несъмнено разполага, и положителните резултати не закъсняха. Фокина спечели рутинно откриващия си мач в Монако, за да си гарантира среща със световния номер 1 Новак Джокович. Всички очакваха с нетърпение завръщането на сърбина на корта, но никой не предполагаше, че играч с едва три победи през сезона може да поднесе сензацията. Е, непоставеният състезател обаче го направи. Фокина се представи на върха на възможностите си срещу именития си съперник и постигна най-големия успех в кариерата си. 46-ят в света не спря дотук и още в следващия си мач показа, че победата му над топ поставения не е била случайна. Фокина даде едва пет гейма на шампиона от Маракеш Давид Гофен, а явно Монте Карло е щастливо място за него, защото той за втора поредна година се класира за 1/4-финалите.

Днес младият испанец продължи чудесният си рейд в турнир и взе скалпа на Тейлър Фриц. Фокина предложи сърцата срещу американеца и реализира впечатляващ обрат, за да намери място на първи Мастърс полуфинал. Григор обаче има горчив спомен от последната си среща с ибериеца. Тя датира от почти една година, а тогава Фокина нанесе двусетово поражение на най-добрия ни състезател на Мастърса в Рим. Все пак да се надяваме, че първата ни ракета си е взел необходимите поуки от предходния двубой между двамата, и ще ни зарадва с нов успех.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Екзекуторът на Джокович разделя Григор от място във финала на Мастърса в Монако! Владислав Риждов
Теми:  
алехандро давидович фокина | атп | монте карло | обзор | тейлър фриц | тенис турнир в монте карло

Коментари





Следвайте ни в Facebook