Екзекуторът на Мъри лиши Алиасим от място в Торино и продължава похода си в Париж!

от в 16:14 на 03.11.2021
Владислав Риждов

Доминик Кьопфер влезе под светлините на прожекторите в понеделник, когато демонстрира изключителна воля и надделя над бившия №1 Анди Мъри в луд мач в зала "Берси". Германецът, който влезе в основната схема като "щастлив губещ", отрази цели седем мачбола на Мъри и в крайна сметка се поздрави с победата. По-рано днес пък световният номер 58 постигне втора поредна победа във френската столица, преодолявайки съпротивата на Феликс Оже-Алиасим с 6:3 7:5, като по този начин разби мечтите на канадеца за класиране в Торино.

Срещата бе равностойна в началните си минути, а двамата бяха безгрешни от линията за сервис, за да поддържат паритета в геймовете. След като му се наложи в средата на частта да се справя с шанс за брейк в полза на Алиасим, Кьопфер рязко вдигна темпото и заигра по-агресивно в остатъка от сета. Левичарят пръв реализира пробив, който затвърди убедително, преди да пречупи съперника си още веднъж, доближавайки се само на сет от нов успех в Мастърс надпреварата.

Оже-Алиасим започна по отличен начин втората част. Канадецът се добра до ранен брейк и изглеждаше, че е установил контрол върху случващото се. Борещият се за място във финалите в Торино поведе комфортно с 4:1, ала не успя да задържи високото равнище в своето представяне и Кьопфер се върна обратно в борбата за сета. "Щастливият губещ" изцяло обърна развоя на срещата в своя полза, след като спечели пет от последните седем гейма, с което си гарантира продължаване към осминафиналите на турнира.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Екзекуторът на Мъри лиши Алиасим от място в Торино и продължава похода си в Париж! Владислав Риждов
Теми:  
nitto atp finals | torino | доминик кьопфер | мастърс 1000 | мастърс в париж | Обзори | тенис турнир в париж | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook