Елена Рибакина е първата финалистка на турнира в Аделаида!

от в 05:26 на 08.01.2022
Мартин Петков

В първи двубой от полуфиналната фаза на WTA турнира в Аделаида, седмата поставена Елена Рибакина се изправи срещу световната номер 105 Мисаки Дои. Казахстанката беше във водещата роля на корта през цялото време, държейки под контрол случващото се в двубоя. В крайна сметка това се оказа достатъчно за Рибакина, която стигна до успеха в последователни части след 6:4 6:3, за да се класира на финал в първия турнир за годината.

Срещата започна силно за японката, която бързо реализира пробив и излезе напред в резултата. Слаб начален удар, последван със спад в играта, означаваха шанс пред Рибакина за рибрейк, който тя не веднага реализира, за да възстанови паритета. В следващите мигове силите на корта се изравниха, но световната номер 14 покачи нивото си в търсене на нов пробив, а той дойде в деветия гейм и ѝ предостави възможност да сервира за частта. Казахстанката се справи безупречно на начален удар, като така откри сметката си в двубоя.

Силната игра на Рибакина се пренесе във втория сет и тя имаше възможност за брейк още в първия гейм, но не съумя да се откъсне напред в геймовете. Скоро след това седмата поставена покачи нивото си на по-висока предавка, реализирайки пробив, с коет почти докосваше победата. Дои сервираше за оставане в двубоя, когато световната номер 14 взе нещата в свои ръце и приключи успешно срещата в своя полза.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Елена Рибакина е първата финалистка на турнира в Аделаида! Мартин Петков
Теми:  
wta | Аделаида | елена рибакина | мисаки дои

Коментари





Следвайте ни в Facebook