Елина Свитолина е първата полуфиналистка на US Open 2019

от в 07:49 на 04.09.2019
В
Елина Свитолина се класира за полуфиналите на Откритото Първенство на САЩ! Украинката се наложи с 6:4 6:4 над 16-тата в рангилстата Йоана Конта за малко повече от час и половина игра. Елина не е предала нито един сет от началото на турнира досега, като тя е загубила общо 33 гейма, за сметка на почти двойно повече спечелени.



Макар че не беше безгрешна, Елина показа по-стабилна игра, което ѝ помогна да надделее във важните моменти. Благодарение на прецизните си удари и перфектния си сервис Свитолина си осигури още минимум един мач в надпреварата. На полуфинала световната номер пет ще се изправи срещу Серина Уилямс.

През откриващите геймове всичко вървеше безпроблемно както за Свитолина, така и за Конта, ала след 2:2 напрежението се покачи. Впоследствие двете си размениха по един пробив, ала неприятностите за Йоана продължиха и по-нататък, като тя допусна още един брейк, който беше решаващ за изхода на сета.

В следващата част нещата се развиха почти аналогично, като Елина отново излезе напред в резултата. Въпреки че когато сервираше за мача, ръката на украинката се стегна за момент, тя успя да удържи напрежението и затвори двубоя в своя полза след поредното 6:4.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Елина Свитолина е първата полуфиналистка на US Open 2019 В

Коментари





Следвайте ни в Facebook