Елина Свитолина и Мари Бузкова ще спорят за трофея в Монтерей

от в 15:41 на 08.03.2020
Петър Колев


Световната №7 Елина Свитолина се класира на финала на турнира от категория WTA International в Монтерей, Мексико след лесна победа в два сета над холандката Аранча Рус. Нейна противничка в мача за трофея ще бъде чехкинята Мари Бузкова, която се справи с поставената под №2 Йохана Конта.

Украинката беше изключително нападателна в целия мач - изпълняваше прецизни ретури и сервираше на изключително високо ниво. Тя реализира три пробива в първия сет и нямаше проблеми в своите сервис геймове, за да затвори частта с 6:0.



Въпреки че записа гейм на своята сметка, спасявайки точка за пробив, Рус отново не успя да намери нужното ниво от начален удар и не успя да бъде конкурентна в подаванията на Свитолина. Реализирайки два пробива във втория сет, световната №7 затвори мача след 52 минути игра на корта за крайното 6:0 6:1.



Далеч по-равностоен беше вторият 1/2-финал, където в началото на срещата двете тенисистки нямаха проблеми в своите сервис геймове. Агресивната игра на Бузкова от ретур ѝ позволи да реализира пробив в шестия гейм на първия сет. Сервирайки за затваряне на частта, чехкинята се наложи да спасява точка за пробив, но в крайна сметка реализира втория си сетпойнт за 6:3.



Вторият сет беше изпълнен с дълги и равностойни разигравания, като и двете тенисистки нямаха особени трудности в своите подавания. Мари Бузкова беше тенисистката, която пое инициативата в деветия гейм и реализира общо четвъртата си възможност за пробив в сета на сервис на Конта, за да поведе с 5:4. Въпреки че беше изправена пред две точки за пробив в гейма, в който сервираше за спечелване на мача, чехкинята показа хладнокръвие и го затвори за крайното 6:3 6:4 за малко над час и половина игра.



 

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Елина Свитолина и Мари Бузкова ще спорят за трофея в Монтерей Петър Колев

Коментари





Следвайте ни в Facebook