Елина Свитолина и Наоми Осака се класираха за 1/4 финалите след трудни победи

от в 08:59 на 21.01.2019
В
Близо два часа бяха нужни на Наоми Осака, за да се справи с Анастасия Севастова след обрат от 0:1.

Първият сет отиде в сметката на латвийката, като тя се справи благодарение на един-единствен пробив, който дойде в ранните моменти на частта, а недавайки дори и точка за пробив на свой сервис, Анастасия си гарантира и аванса в мача.

Втората част тя започна и по-добре, като на сервис на Осака поведе с 0:30, но Наоми се концентрира и не даде повече нито точка на съперничката си, правейки резултата 1:0. Последва бърза размяна на геймове, където японката трябваше да спасява точки за брейк, но японката се справи блестящо и впоследствие при 2:2 успя да направи пробив. Тя го затвърди с лекота, а така си гарантира комфортна преднина от 5:2. Последва нова размяна на сервис геймове, а макар и трудно, Осака успя да затвори часта и да влезне в трети сет.

Там всичко започна по-добре за азиатката и тя на бърза ръка водеше 2:0, което и прерасна до 3:2 и нейн сервис, но три поредни непредизвикани грешки дадоха аванс от 0:40 на Севастова. Наоми успя да вземе тези точки и да се върне, но непредизвиканите грешки продължиха да властват в играта й и въпреки че японката върна спаси още два брейкшанса, тя не се справи с шестия такъв и Анастасия се върна в борбата за сета.

Осака  все пак отговри и то с доста лесно постигнат брейк, като така отново беше по-близо до 1/4 финалите, а въпреки че в следващото си подаване Наоми имаше кошмарни мигове и се стигна до четири дюса, тя все пак се справи със задачата си и поведе с 5:3, а аналогично на изминалия сет и тук двете си размениха по едно подаване, коетобе достатъчно на Наоми да си гарантира и място в следващия кръг.

Другият интересен женски мач от дневната сесия беше този между Мадисън Кийс и Елина Свитолина.

Първите два сета на мача се развиха еднакво - 4:0 и след това рутинен край на сета, като първият беше за  Елина, а вторият за Мадисън.

Третата част започна добре и за двете, като всяка от тях взе своето подававане и се стигна  до 1:1, което стана и след точно един час игра , а 16 минути по-късно Свитолина  все още сервираше при същия резултат.

Геймът се бе превърнал в истинска схватка и въреки 11те дюса и петте брейкбола Свитолина  взе своето, а както се и очакваше това срина Кийс и американката не успя да вземе нито гейм повече, което прати Елина Свитолина към следващата фаза.

Ето как да гледате на живо тенис БЕЗПЛАТНО

Оцени тази статия:
Елина Свитолина и Наоми Осака се класираха за 1/4 финалите след трудни победи В

Коментари

Следвайте ни в Facebook