Елица Костова срещна трудности, но все пак се класира напред в Мадрид

от в 16:33 на 10.06.2021
Диана Андреева

Елица Костова се класира за следващия етап от ITF турнира в Мадрид, на който участва. Ели намери място в третия кръг на надпреварата след една много оспорвана среща с представителката на домакините Ивон Кавайе-Раймерс, изпълнена с обрати и напрегнати моменти. Но Костова показа, че заслужава да продължи напред и се поздрави с успех в три сета - 3:6 6:2 7:5. 

Колеблива през първите минути, Костова трудно се справяше с уверената игра на своята опоненга. Ели често допускаше непредизникани грешки, а сервисът й също не беше на нужното ниво и без да създава каквито и да било трудности на Раймерс, българката отстъпи първата част. 

Вторият сет се разви по аналогичен начин, но в полза на Костова. Елица беше неотразима, а перфектното й придвижване по корта й позволяваше да печели точка след точка и в крайна сметка тя възвърна паритета в отделните части. 

Решаващиян сет обаче бе изпълнен с множество обрати. Костова продължи да показва впечатляващо ниво на игра и заслужено си осигури солидна преднина от 5:1, ала напрежението си каза думата. Елица допусна спад, който позволи на Раймерс да изравни резултата в геймовете. Все пак българката показа, че заслужава повече да продължи напред и в крайна сметка успя да се измъкне - 7:5. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Елица Костова срещна трудности, но все пак се класира напред в Мадрид Диана Андреева
Теми:  
елица костова

Коментари





Следвайте ни в Facebook