Емоции като никои други: Мъри и Еванс ликуваха в нова драма с мачболи и отложиха отказването!

от в 01:00 на 31.07.2024
Калоян Соколов

Анди Мъри го направи отново! Бившият номер едно играе своя последен професионален тенис турнир на Олимпиадата в Париж, като той и Даниел Еванс направиха феноменално завръщане на старта при двойките, елиминирайки тандема Кей Нишикори / Таро Даниел. Британската двойка изоставаше с 4:9 точки в супер тайбрека на решителния сет, но отрази 5 поредни мачбола и в крайна сметка постигна един от най-впечатляващите обрати в карето през сезона.

Това обаче изглежда се оказа само началото на шеметната олимпийска приказка на Мъри и Еванс, които днес наглед имаха много тежката задача да преодолеят съпротивата на Сандер Жил и Йоран Влийген, които са бивши финалисти на Ролан Гарос. Всичко това предполагаше 8-кратните ATP двойкови шампиони да бъдат тежките фаворити в сблъсъка, само че сър Анди беше на съвсем друго мнение и станахме свидетели на още едно изключително завръщане от британците, които този път отразиха "само" 2 поредни мачбола и продължиха към финалната осмица - 6:3 6:7(8) 11:9 за 2 часа и 6 минути игра.

Така непоставеният тандем ще премери сили вдругиден с една от двойките Робин Хаасе / Жан Жулиен Роже и Тейлър Фриц / Томи Пол, а вече немалко фенове си мечтаят за един прощален финал в карето между Рафаел Надал и Анди Мъри.

Първият сет беше най-щадящ откъм емоциит, като Мъри и Еванс отразиха два брейкбола на старта, след което сами достигнаха до шанс за пробив и незабавно го реализираха. Опитният тандем поддържаше с лекота аванса си до 5:3 в своя полза, когато белгийците можеха да осъществят рибрейк в последния момент, ала Еванс беше достатъчно стабилен на начален удар и прати откриващата част в историята.

Втората част предложи само две точки за пробив, които бяха пред британците, но до брейк така и не се стигна, което доведе до изиграването на тайбрек. В него сингъл играчите веднага се откъснаха напред в точките с 3:1 и имаха 2 мачбола на сметката си, само че техните съперници не трепнаха и се пребориха затова да вкарат сблъсъка в решителен супер тайбрек до 10 точки.

Там отново Мъри и Еванс взеха аванс от ранен мини брейк, но вече определено умората вземаше връх в играта на 2-кратния олимпийски шампион и той допусна няколко лесни грешки при отигравния от центъра на корта. Това помогна на белгийците да изградят преднина от 9:7 и този път не се виждаше какво може да върне ветераните обратно в мача, когато те отново показаха, че просто нямаш право да ги отписваш и взеха следващите 4 точки, за да постигнат нов сензационен триумф, а последвалите емоции на радост са причината защо Олимпиадата е най-великото спортно събитие в световен мащаб!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Емоции като никои други: Мъри и Еванс ликуваха в нова драма с мачболи и отложиха отказването! Калоян Соколов
Теми:  
atp | анди мъри | даниел еванс | Обзори | париж 2024

Коментари





Следвайте ни в Facebook