Емоциите на победителя: Бурната радост на Григор Димитров след триумфа над Хуркач (видео)

от в 07:48 на 03.06.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров е свикнал нещата да се случват за него по трудния начин. Българинът години наред трябваше да се съревновава с членовете на Голямата тройка, които обираха всички "мейджър" титли, а първата ни трябваше да преживее не едно и две разочарования, губейки епични полуфинални битки с Рафаел Надал и Новак Джокович. Дори и двете тенис легенди обаче не бяха в състояние да пречупят борбения дух на Димитров, който на 33 години играе най-добрия тенис в своята кариера и се класира за дебютния си 1/4-финал на Ролам Гарос.

Това е седми четвъртфинал в Шлема за Григор, като това постижение идва точно 10 години след дебюта на родния ни представител в тази фаза от "мейджър" състезание, а всички можехме да видим колко щеше да означава победата за световния номер 10 в мача му срещу Хуберт Хуркач, имайки предвид как гонеше дори и най-невъзможните топки, като беше готов да се оцапа с клей, както и дори да даде малко кръв в боя, за да постигне исторически собствен и български връх на надпреварата в Париж.

Впоследствие емоциите напълно завладяха щастливия победител и той освободи напрежението с бурни викове на радост, докато публиката на "Сюзан Ленглен" не спираше да го аплодира и да скандира името му.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Емоциите на победителя: Бурната радост на Григор Димитров след триумфа над Хуркач (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | видео | григор димитров | любопитно | ролан гарос

Коментари

Следвайте ни в Facebook