Емоционален и личен до болка: "Twelve Final Days" е новият филм за края на кариерата на Федерер

от в 11:28 на 15.05.2024
Елеонора Александрова

Филмовата индустрия в тениса се развива със сериозни темпове през последните няколко месеца, след като години наред тази тема беше пренебрегвана от Холувид. През миналата година екипите на Netflix следваха тенисистите плътно по петите, за да заснемат серийната поредица поредица "Break Point", в който голяма част от звездите на ATP и WTA тура взеха участие.

Преди по-малко от месе пък излезе холивудската продукция на тенис тематика "Challengers" (Претендентите), с участието на световноизвестната актриса Зендая, но тя сякаш по-скоро разочарова истинските фенове на играта, защото там в центъра се оказа по-скоро сложния любовен живот на главната героиня Таши, отколкото любимата ни игра.

Съвсем скоро пък ни очаква да се насладим на вероятно на най-грандизоната тенис продукция досега. чийто главен герой ще бъде един от най-великите тенисисти на всички времена - Роджър Федерер. Документалната лента се нарича "Twelve Final Days" (Дванадесетте финални дни), и ще разгледа последните дни на Маестрото в професионалния тенис, както от спортна, така и от емоционална гледна точка. Любопитното е, че самите кадри са абсолютно домашни и са били първоначално предназначени само за лична употреба, което прави обстановката много по-интимна и лична, тъй като 20-кратният шампион от Шлема не е заобиколен от хиляди камери.

В лентата участие взема и Мирка Федерер, която повече от десетилетие не е заставала под прожекторите и можем да чуем нейната перспектива за кариерата на съпруга ѝ, както и неговото съперничество с Джокович, Надал и Мъри.

Напомняме ви, че швейцарецът сложи край на кариерата си през септември 2022-ра по време на Лейвър Къп, a лентата се очаква да излезе на 20-ти юни в Amazon Prime, като проектът е режисиран от носителя на Оскар Асиф Кападия и Джо Сабиа.

Източник: ATP


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Емоционален и личен до болка: "Twelve Final Days" е новият филм за края на кариерата на Федерер Елеонора Александрова
Теми:  
atp | любопитно | роджър федерер | филм

Коментари





Следвайте ни в Facebook