Емоционалната Серина: Това са сълзи на щастие; не се знае дали няма да се завърна

от в 07:40 на 03.09.2022
Мартин Петков

Тази нощ от тенис небосклона слезе една от най-ярките му звезди в лицето на неповторимата Серина Уилямс, която през годините се превърна в марка и лидер освен на жените, а и на афроамериканците в спорта. Легендарната състезателка сложи край на своята 25-годишна кариера в тениса, след като загуби от австралийката Айла Томлянович в третия кръг на US Open, но несъмнено не това беше в центъра на вниманието. Серина се оттегля с 23 титли на сингъл и 14 на двойки от Големия шлем, общо четири златни олимпийски медала и множество рекорди, които белязаха ерата на сестрите Уилямс. В минутите след края на срещата, бившата номер едно се опита да сдържи сълзите си, което за никого не е тайна, че в подобна ситуация е невъзможно да се случи, ала това все пак не ѝ попречи за последно да се изправи пред изпълнения до краен предел ,,Артър Аш Стейдиъм", за да изкаже своята благодарност към всички, които я подкрепяха неспирно в последния четвърт век.

,,Благодаря ви толкова много, хора, вие бяхте изумителни днес. Опитах се, но може би трябваше да играя малко по-добре. Благодаря ти, тате, знам, че гледаш. Благодаря, мамо. Просто искам да благодаря на всеки, който беше тук и на моя страна толкова много години, десетилетия, да, наистина десетилетия. Но всичко започва с моите родители, на които дължа много и съм им толкова благодарна, те заслужават всичко. О, боже мой, това са сълзи от щастие, предполагам, ха-ха, не знам. Също така аз нямаше да бъда Серина, ако не беше Винъс, така че "Благодаря ти, Винъс!". Тя е единствената причина Серина Уилямс да съществува."

"Искам да благодаря на сестра ми Лин, на съпруга ми Алексис, дъщеря ми Олимпия и на всеки един човек в моя щаб. Беше забавно пътуване, което се превърна в най-прекрасното нещо в живота ми, като искам да благодаря на всеки един човек, който някога е казал "Давай, Серина!". Поздравена за високото качество на игра в хода на двубоя и дали има вероятно да преосмисли решението си, 23-кратната шампионка отговори - ,,Просто играех играта си и тя се подобряваше постепенно, като може би трябваше да започна да тренирам по-рано тази година. Засега не мисля, че е възможно да се завърна, но никога не знаеш. Благодаря на всички ви!" - с тези думи завърши последното интервю на корта с легендарната Серина Уилямс, която си тръгна под бурните овации на всички свои фенове и сънародници по трибуните.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Емоционалната Серина: Това са сълзи на щастие; не се знае дали няма да се завърна Мартин Петков
Теми:  
us open | us open 2022 | wta | интервюта | отказване | серина уилямс | спортни легенди

Коментари





Следвайте ни в Facebook