Емоционалният Надал: Важна част от живота ми си отиде с отказването на Федерер

от в 15:45 на 24.09.2022
Калоян Соколов

През вчерашната вечер едва ли имаше някой тенис фен, който да не се е развълнувал поне малко от последния мач в кариерата на Роджър Федерер. Швейцарецът избра да си партнира с Рафаел Надал за последната си официална поява на корта, и макар двете легенди да загубиха, то това нямаше никакво значение и всички зрители се вълнуваха от това просто да отдадат дължимото на Маестрото. Самият Надал също не скри вълнението си и можехме неколкоратно да видим сълзи в очите му, а ето какво сподели впоследствие Рафа за самата среща и емоциите си след оттеглянето на своя голям съперник и добър приятел:

"Беше труден мач. Не сервирах добре през цялото време, а и движението ми не е на желаното ниво в момента. Дори започнах с двойна грешка. Треперех в дълги периоди от мача, като ми беше трудно да се справя с емоциите. Атмосферата на корта беше невероятна и съм горд, че бях част от този толкова значим момент в историята на нашия спорт. За мен беше чест да споделя толкова много моменти с Федерер на корта и извън него.

С оттеглянето на Роджър от Тура, то важна част от моя живот също приключи, тъй като той винаги е бил до мен или срещу мен, когато се е случвало нещо значимо в кариерата ми. Беше едно дълго и изпълнено с емоции пътуване. Развълнувах се да видя всички негови близки хора тук. Тази вечер е изключително специална и незабравима за мен. Винаги Федерер бе човекът, когото трябваше да победя. Роджър доминираше в нашия спорт, откакто започнах големия си пробив в тенис и остана на върха до последно. Ние се превърнахме в най-големи съперници, само че винаги сме изпитвали огромно уважение един към друг и никога не сме имали сериозни проблеми помежду си.

В последните години отношенията ни постоянно се подобряват, тъй като разбрахме колко много сходства помежду си притежаваме. С Роджър сме имали почти един и същи житейски път, така че всеки един от нас разбира много добре през какво преминава другият и имаме много идентични виждания за нещата. Стиловете ни са коренно противоположни, което направи нашето съперничество толкова интересно, но далеч не сме толкова различни като хора и съм щастлив сега да бъда в ролята на негов приятел и заедно да споделим един толкова специален миг" - завърши емоционално Матадора.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Емоционалният Надал: Важна част от живота ми си отиде с отказването на Федерер Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | Пресконференции | рафаел надал | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook