Енев: Григор не е дал отговор за Купа Дейвис, под въпрос е за Олимпийските игри

от в 02:25 на 17.07.2019
Георги Христов

Капитанът на България за Купа "Дейвис" Тодор Енев разкри, че Григор Димитров засега не е потвърдил участие в мачовете на страната ни срещу Южна Африка. Родният национален тим трябва да гостува в африканската държава през септември.

За Димитров е нужно да се изяви в този двубой, ако има желание да участва на Олимпийските игри в Токио през 2020 година.

"Предстои много тежка битка в Южна Африка, съперникът е много силен, има състезатели в първите 100 на сингъл и първите 50 на двойки.

"Първата покана към Григор беше още съвсем в началото на новата година, за да има достатъчно време да я съобрази с изготвянето на цялостната си програма. Разбира се, че след това последва комуникация и още няколко покани, свързани и с подробностите по уточняването на датите и дестинацията за мача. Но като отговор продължава да няма промяна в това Купа “Дейвис” да влиза в плановете на Григор и щаба му," обясни Енев пред "Блиц".

"Поканите към Григор са били винаги в първия възможен момент и съобразени с изясняването на всички детайли за мача, но положителна промяна в отговора няма и продължава да не включва Купа “Дейвис” в програмата му. А това автоматично ни праща и към темата, че не би могло да се включи и участие на Олимпийските игри

"Разбира се, че съм загрижен за участието на най-добрия български тенисист и на Олимпийските игри в Токио. Затова и в комуникацията с щаба му дори съм изпратил отново като напомняне критериите за участие на Олимпийски игри, аргументирайки безпокойството си, че Григор Димитров не ги е покрил," допълни той.

"Принципно има възможност Григор да играе на World Team Cup в Австралия в началото на 2020 г. Световната отборна купа е по-скоро като демонстративен турнир, в който се канят 24 мъжки отбора, нации с играчи от световния елит при мъжете, но турнирът няма значение за покриването на критериите за олимпийски квоти. Така че, като капитан на България абсолютно логично е да имам желание най-добрият ни тенисист освен да се представя успешно в турнирните си мачове, да играе и за националния отбор за Купа "Дейвис", както и да представя страната ни на Олимпийските игри," каза още Енев.

Енев също така сподели, че няма информация за плановете на Цветана Пиронкова и дали тя ще се завърне в професионалния тенис след майчинството.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Енев: Григор не е дал отговор за Купа Дейвис, под въпрос е за Олимпийските игри Георги Христов
Теми:  
григор димитров | олимпийски игри 2020 | тенис | тенис бг | тенис новини | тодор енев | токио 2020 | токио олимпийски игри 2020

Коментари





Следвайте ни в Facebook