Ербер реализира пълен обрат над Медведев; Лондеро с категоричен успех над Басилашвили

от в 16:05 на 27.05.2019
В
Пиер Юг-Ербер осъществи впечатляващ пробив срещу Даниил Медведев, който изглеждаше, че контролира срещата, но в крайна сметка допусна да бъде ,,ремонтиран” след 4:6 4:6 6:3 6:2 7:5. Ербер ще срещне във втори кръг триумфиралия в Лион през изминалата седмица - Беноа Пер, или Мариуш Копил.

През първия сет подаванията на французина вървяха една идея по-трудно, като той бе пробит в ,,Тилдъновия гейм”, а това му коства и първата част. Във втората Медведев започна вихрено, повеждайки с 4:0, но тогава започна същинското ,,събуждане” на представителя на домакините, който съумя да намали пасива си до 3:4. Обрат в този сет нямаше, но Пиер продължи позитивната градация в играта си и в третия сет, в който той бе уверен на сервис, а един пробив в негова полза прати частта в сметката му.

Медведев заиграваше все по-колебливо, а Ербер започна четвъртия сет с нов брейк, който бе затвърден, след като 43-тия в света отрази и три точки за връщане на пробива. Последва нов спечелен гейм на ретур в полза на представителя на домакините, който за да поведе с 4:0, се върна от 0:40 в подаването си и спаси общо четири брейкбола. Загубата на тази поредица от изключително оспорвани геймове съвсем обезсърчи руснака, който впоследствие предаде подаването си за трети път. В почивката между геймовете Медведев поиска намесата на физиотерапевт поради болки в областта на гърба, като помощта явно бе от полза, след като ,,Мечката” отърва ,,геврека” в тази част и намали пасива си до 2:5, но французинът не позволи да загуби повече геймове и спечели последвалото си подаване, вкарвайки мача в решителен пети сет.

В него Медведев изведнъж намери най-ефективния си тенис, като руснакът съумя да спечели първите осем точки, повеждайки с 2:0. Тогава обаче последва поредния рязък обрат в този двубой, след като Ербер реализира моментален рибрейк поради серия от неточности от ракетата на Даниил. Динамиката на двубоя нарастваше все повече, като впоследствие тенисистите спечелиха по един продължителен сервис гейм, в който им се наложи да отразяват по една точка за пробив.

Колебливите подавания продължаваха и от двете страни на корта, като тенисистите постоянно се предизвикваха един друг при посрещане, като до пробив така и не се стигаше. Все пак при 5:5 Ербер направи решителната крачка и нанесе решителен пробив, който скоро бе затвърден, а с това драматичният обрат бе завършен.

 

Полуфиналистът от Лион през миналата седмица и 16-ти в света - Николоз Басилашвили, напусна рано рано надпреварата в Париж. Грузинецът днес допусна прекалено много грешки и закономерно бе елиминиран от Хуан Игнасио Лондеро след 6:4 6:1 6:3. Клей специалистът от Южна Америка ще се изправи срещу Миша Зверев или Ришар Гаске във втория кръг на Ролан Гарос.



Аржентинецът постигна тази значима победа благодарение на изключителната си успеваемост на начален удар, като той дори загуби едва 19 точки на ретур. От идентично значенке бяха и близо двойно повечето непредизвикани грешки на Басилашвили, както и общо 28-те печеливши удара на Лондеро, които спомогнаха на аржентинеца за чистата му победа.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ербер реализира пълен обрат над Медведев; Лондеро с категоричен успех над Басилашвили В

Коментари





Следвайте ни в Facebook