Ерик Райли за Гоф: ,,Нужно е повече работа, за да спечели втората си мейджър титла"

от в 16:20 на 03.02.2024
Кристиян Клепалски

Известният тенис треньор Ерик Райли вярва, че Коко Гоф трябва да направи съществени промени в играта си, за да има шанс да спечели титла от Големия шлем през 2024 година. 

Звездният сезон през 2023 година за американката завърши с триумф в Откритото първенство на САЩ, след победа на финала срещу Арина Сабаленка със 2:6 6:3 6:2, като по този начин спечели първата си мейджър титла на едва 19 години.

Формата, в която се намираше  през миналата кампания, се пренесе и през новата, като тя достигна до полуфиналите на Аустрелиан Оупън, където срещна отново беларуската тенисистка, но не успя този път да я победи, допускайки поражение с 0:2 сета(6:7 4:6). 

По време на скорошно участие на Райли в подкаста ,,Tennis Chanel Inside-In", той похвали Гоф за достигането й на полуфиналите в Мелбърн, но предупреди, че изкачването в ранглистата като аутсайдер е по-лесно, отколкото да има високи очаквания като топ претендент. 

,,Сега Коко спечели Откритото първенство на САЩ и се класира на полуфинал в Австралия, нали? Това е изключително. Много по-лесно е да се изкачиш в ранглистата, когато си аутсайдер, отколкото когато се очаква да спечелиш."- каза той. 

Райли заяви обаче, че треньорът на тенисистката Брад Гилбърт, който е работил с хора като Андре Агаси и Анди Родик, ще гарантира, че нивото й няма да спадне: ,,Очевидно Коко Гоф има Брад Гилбърт зад гърба си, който е опитен треньор, това наистина ще е добре за тях, защото той няма да я остави да се изплъзне." 

Освен това Райли предположи, че Гилбърт ще бъде наясно, че представянето й при първата спечелена титла от Големия шлем в САЩ през 2023 година, няма да е достатъчно за нея. Той твърди, че световната номер 3 трябва да се справи със слабостите си и да направи нужните подобрения, за да постигне нужните успехи през новия сезон. 

,,Тъй като Брад разбира, че това, че е спечелила първата си мейджър трофей, не означава, че няма да спечели още през 2024 година. Той знае това и тя ще трябва да играе по-добре тази година и да се подобри." 

,,Което означава, че трябва, както казах по-рано, да работи върху слабостите си и трябва да изгради увереност, да има целенасочена практика, зашотот има цел пред себе си. Сега не става лесно, става по-трудно."- сподели още тенис треньорът Ерик Райли. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ерик Райли за Гоф: ,,Нужно е повече работа, за да спечели втората си мейджър титла" Кристиян Клепалски
Теми:  
us open | Аустрелиън Оупън | Ерик Райли | коко гоф

Коментари





Следвайте ни в Facebook