Ещорил: Алиасим оцеля срещу световния №92; шампион от Шлема е аут още на старта

от в 22:04 на 28.04.2022
Мирела Николова

През последните седмици Феликс Оже-Алиасим така и не успява да намери своята оптимална форма и записа поредица от ранни отпадания, но през тази седмица ще опита да сложи край на негативната си серия с участие на АТР 250 надпреварата в Ещорил. Той започна изключително трудно откриващия си двубой срещу световния №92 Карлос Табернер и загуби първия сет, но впоследствие покачи неимоверно нивото си и не остави никакви шансове на противника, за да затвори срещата в своя полза - 1:6 6:2 6:2. Така топ поставеният продължава към четвъртфиналите, където го очаква сблъсък с победителя измежду Себастиан Корда и Бенжамен Бонзи.

Началото бе кошмарно за канадеца, който не успяваше да се нагоди към ветровитите условия на корта и непредизвиканите грешки от ракетата му се множаха една след друга. Това доведе до цели три пробива и серия от 6 поредни гейма на сметката на испанеца, който остана стабилен в хода на цялата част и тя заслужено бе прибавена към неговия актив.

Във втория сет обаче ролите на корта изцяло се размениха, тъй като още от първата точка Оже-Алиасим бе пределно концентриран и демонстрираше впечатляваща стабилност във всеки един аспект. Благодарение на отличното си представяне и честите неточности от противниковата половина по-високоранкираният състезател поведе с 5:0 и скоропостижно изравни резултата в отделните части.

Доминацията му продължи и в решителния сет, в който Табернер съумя да спечели едва 3 от първите 16 точки и изостана с 0:4. Играта на световния №10 пък се намираше в своя апогей и бе само въпрос на време сблъсъкът да приключи в негова полза.

В друг мач от програмата Марин Чилич не успя да избегне поражението и напусна надпреварата в португалския град още на старта, след като бе елиминиран от 59-ия в света Себастиан Баес. Хърватинът не успя да съхрани високото си ниво на игра, демонстрирано в началото на двубоя, и допусна обрат с 6:1 1:6 4:6 за по-малко от 2 часа престой на корта. В битка за място на полуфиналите аржентинецът ще премери сили с Ришар Гаске, който днес записа втора поредна победа над Уго Делиен.

Първата част бе напълно доминирана от шампиона от US Open 2014, който за кратко време реализира два брейка и поведе в общия резултат. Вторият сет пък се разви огледално, като в него Баес бе този, който притежаваше инициативата и не след дълго вкара срещата в трета част. Там пробивите липсваха до 4:4, когато ръката на Чилич трепна и той инкасира късен брейк, предопределил съдбата на мача.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ещорил: Алиасим оцеля срещу световния №92; шампион от Шлема е аут още на старта Мирела Николова
Теми:  
atp | ещорил | марин чилич | Обзори | себастиан баес | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook