Ещорил: Бившият шампион Гаске отстрани един от поставените; Корда с безгрешно начало

от в 00:44 на 27.04.2022
Владислав Риждов

Ришар Гаске се намира далеч от най-добрите си дни на корта от началото на сезона и най-голямото му постижение до момента през кампанията са двата четвъртфинала, до които успя да достигне в Монпелие и Маракеш. Днес обаче френският ветеран постигна добър успех на турнира в Ещорил, който го класира за втория кръг в португалския град. Гаске се справи с американеца Томи Пол, като не даде нито сет на съперника си - 7:5 6:2.

Съвсем очаквано инициативата беше на страната на Пол в началните минути и 34-ят в света бързо се добра до преднина от пробив. Постепенно обаче силите на корта се поизравниха и беше въпрос на време Гаске да възстанови паритета. Опитният състезател дочака своя момент и възстанови за 3:3, а след това премина през труден гейм, за да не допусне ново изоставане. Така двамата продължиха да поддържат равенството, но в края шампионът от 2015-а изигра два перфектни гейма, наказвайки колебливите изяви на американеца, за да направи важна крачка към успеха.

Още след подновяването на играта проблемите за ветерана се завърнаха, но опитът му се оказа решаващ във важните моменти. Постепенно след това играта на техничния французин отново потръгна и той напълно придоби контрола на корта. Гаске превърна по-добрата си игра в комфортен аванс от 4:1, а до края не постави под съмнение превъзходство си, за да се поздрави с място в следващата фаза.

В последния мач от днешната програма в надпреварата друг от поставените играчи не срещна особени трудности и прогресира напред. Става дума за Себастиан Корда, който надигра квалификанта Пиер-Юг Ербер с 6:2 6:4.

Младият американец имаше труден старт на двубоя и бе изправен пред точки за брейк още в дебютните минути, но не допусна това да се случи. С течение на времето осмият в схемата започна да намира играта си и за Ербер стана невъзможно да удържи офанзивата от страна на неговия опонент. Корда навлезе във впечатляваща серия от четири последователни гейма, след която откриващата част отиде на неговата сметка.

След подновяването на играта двамата показаха увереност от линията за начален удар и първите четири гейма преминаха без шансове за посрещащите. Балансът обаче бързо бе нарушен, а играчът в по-добра форма от двамата заслужено поведе в резултата. Корда отвори дистанция от 4:2 в своя полза, а този пробив се оказа и решаващ за световния номер 37, който сломи съпротивата на Ербер за малко над един час на корта.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ещорил: Бившият шампион Гаске отстрани един от поставените; Корда с безгрешно начало Владислав Риждов
Теми:  
атп | ещорил | обзор | пиер-юг ербер | ришар гаске | себастиан корда | тенис турнир в ещорил | томи пол

Коментари





Следвайте ни в Facebook