Ещорил: Евентуален мач между Тийм и Алиасим на 1/4-финалите! (жребий)

от в 19:04 на 23.04.2022
Диана Андреева

Календарът на клей кортове винаги е бил повече от натоварващ за състезателите в ATP Тура, които почти не разполагат с време да си отдъхнат преди началото на втория за годината турнир от Големия шлем Ролан Гарос. През идващата седмицата отново ни очаква не едно, ами две повече от интересни събития - в Ещорил и в Мюнхен. Докато на BMW Open предстои да се включат Александър Зверев, Каспър Рууд и Николоз Басилашвили, сред участниците на състезанието в Португалия фигурират имената на Феликс-Оже Алиасим, Диего Шварцман и Доминик Тийм, а ето какво точно им отреди жребият:

Феликс-Оже Алиасим е първи поставен в схемата и като такъв почива на старта, а във втори кръг го очаква двубой срещу Лойд Харис или квалификант. Следващото препятствие по пътя му обаче далеч няма да бъде леко, защото освен американецът Себастиан Корда, сред потенциалните съперници на Алиасим в четвъртфиналите фигурира и бившият световен номер три и шампион от Големия шлем - Доминик Тийм.

В горната половина на схемата попаднаха още намиращият се в чудесна форма Алехандро-Давидович Фокина и Франсис Тиафо. Вероятно в спор за място сред най-добрите четирима предстои да видим сблъсък именно тях двамата, но преди това те ще трябва да спрат устрема на Федерико Кория, Пабло Андухар и участващият с уайлдкард Нуно Боргес.

Втори поставен в турнира е световният №15 Диего Шварцман, който се представя повече от отлично през последните дни. Аржентинецът ще се включи в надпреварата директно от втори кръг, където негов опонент ще бъде някой измежду Роберто Карбайес Баена и квалификант, а при евентуална победа Шварцман най-вероятно ще се изправи срещу Алебрт Рамос Виньолас. В долната част на схемата също така личат имената на Марин Чилич, Томи Пол и Себастиан Баез. Ето и пълният график за деня:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ещорил: Евентуален мач между Тийм и Алиасим на 1/4-финалите! (жребий) Диана Андреева
Теми:  
диего шварцман | доминик тийм | ещорил | жребий | тенис турнир в ещорил | феликс оже-алиасим | франсис тиафо

Коментари





Следвайте ни в Facebook