Нори ще спори с Рамос-Виньолас за титлата в Ещорил!

от в 19:55 на 01.05.2021
Петър Томов

Камерън Нори е първият финалист на турнира от категория ATP 250 в Ещорил след успех в два сета над шестия поставен Марин Чилич. Двамата изиграха много равностоен мач, в който британецът затвърди прогреса си на клей и успя да се наложи с 7:6(5) 7:5 след почти 2 часа игра, за да се класира за втория си финал на ниво ATP. 

Чилич навлезе уверено в мача и благодарение на солидна игра от дъното на корта успя да се сдобие с ранен пробив, след който водеше с 3:0. Нори успя да върне пробива в петия гейм, спечелвайки подаването на хърватина на нула, а впоследствие възстанови паритета в частта след безупречен сервис гейм. До края на сета сервиращите не допуснаха изненади и закономерно се стигна до тайбрек. В него двамата си размениха по един ранен минипробив преди смяната на полетата, която настъпи при 3-3, а разковничето в гейма настъпи в дванадесетата точка, в която Чилич сервираше за оставане в частта, но допусна непредизвикана грешка, която се оказа фатална и сетът отиде на сметката на втората ракета на Великобритания.

Втората част премина изцяло под диктовката на сервиращите и нещата изглеждаха, че отиват към втори тайбрек преди да дойде дванадесетия гейм. В него, Чилич, сервиращ за оставане в мача, допусна няколко грешки от основната линия, които в края се оказаха фатални след като още първият мачбол, който се откри пред Нори, беше успешно реализиран след форхенд по правата и така британецът ще спори за първата си титла утре, а негов опонент във финала ще бъде специалистът на клей Алберт Рамос-Виньолас.

Испанецът успя да надвие сънародника си Алехандро Давидович Фокина в два сета - 6:1 6:4, за да се класира за деветия си финал на клей, и общо десети на ниво ATP. 

Фокина успя да спечели подаването на съперника си още в първия гейм на срещата. Последва светкавичен рибрейк от страна на 33-годишния Рамос, който с всеки изминал гейм заиграваше с все повече самочувствие и в крайна сметка записа 6 поредни гейма на сметката си, за да затвори частта на 1. Вторият сет започна по перфектен за младия Давидович начин, след като 21-годишният испанец поведе с 4:1 и изглеждаше сякаш е забравил за всички затруднения от първия сет. Тогава настъпи спад в играта му и до края на срещата, Рамос реализира два брейка, и след серия от 5 поредни гейма успя да сложи точка на спора след час и 18 минути игра, за да запише 15-тата си победа на клей през сезона.  


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нори ще спори с Рамос-Виньолас за титлата в Ещорил! Петър Томов
Теми:  
atp | алберт рамос-виньолас | алехандро давидович фокина | ещорил | камерън нори | марин чилич

Коментари





Следвайте ни в Facebook