Ескпресно доиграване: Григор довърши започнатото срещу Кецманович и е 1/8-финалист в Монако

от в 13:50 на 11.04.2024
Калоян Соколов

Григор Димитро довърши успешно започнатото срещу Миомир Кецманович и е в третия кръг на Мастърса в Монте Карло за осми път в своята кариера. Срещата между нашия сънародник и третата ракета на Сърбия беше прекъсната вчера при резултат 6:4 2:1 в полза на Димитров, а днес родният ни представител не остави съмнение в своето превъзходство и се наложи с крайното 6:4 6:3, като по-късно през деня ще премери сили с един измежду "щастливия" губещ Сумит Нагал и миналогодишния финалист Холгер Руне.

Българинът срещна сериозно съпротива от вдъхновено играещия Миомир Кецманович, но веднага вдигна оборотите, щом усети опасността от другата страна на мрежата. Родният ни представител изнесе значително по-силен двубой спрямо този с Валентин Вашеро на старта, от което можем да съдим, че вече се е приспособил по-добре към настилката, въпреки че почти нямаше време да го стори, пристигайки директно от Маями.

Началото беше отлично за Григор, който с лекота спечели откриващия си сервис гейм и впоследствие достигна до два поредни брейкбола, но сърбинът показа здрави нерви под напрежение и изравни резултата. Кецманович не спря дотук и започна да играе много агресивно, доминирайки точките със своя форхенд, докато световният номер девет не беше особено стабилен в разиграванията от дъното на корта и закономерно инкасира брейк.

Сервисът на Димитров се явяваше голям проблем за него, тъй като двойните грешки изобилстваха и финалистът от Маями трябваше да се бори много сериозно, за да намали изоставането си до 2:3. Тогава ролите на корта се обърнаха и нашият сънародник използваше всяка една възможност, за да се измести на любимия си форхенд, откъдето беше безпогрешен и уинърите се трупаха в актива му. Този подем на фаворита удължи неговата печеливша поредица на цели 3 гейма, което позволи на родния ни представител да поведе за пръв път при 4:3.

Непоставеният играч се мобилизира и изравни резултата, а впоследствие поведе с 0:30, след като осъществи фамозен минаващ уинър от форхенд в движение. Това обаче се оказа неговата последна позитивна проява в сета, защото Димитров задържа подаването си и се сдоби със сетбол в 10-ия гейм, демонстрирайки страхотна игра в защита. Изглежда пък нервите бяха завладяли световния номер 66 и той предаде частта с двойна грешка.

Вторият сет предложи стабилно сервиране от двамата играчи и никой не можеше да се откъсне в резултата до 2:1 в полза на Григор, когато дъждът прекъсна сблъсъка и двамата не се върнаха повече на корта до края на деня. Финалистът от Маями веднага имаше точка за пробив след подновяването на играта, само че пропусна с малко опита си за завършващ форхенд и сърбинът отрази надвисналата над него опасност, за да достигне до паритет при 2:2.

Играта продължи равностойно до 4:3 в полза на бившия номер три, когато той си осигури скрит мачбол след чудесно изградена акция към мрежата и реализира шанса си, пласирайки ново фино стоп воле, което остана далеч от обсега на сърбина, а скоро нашата първа ракета можеше да отпразнува своята победа, която дойде за точно 1 час и 31 минути престой на корта.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Ескпресно доиграване: Григор довърши започнатото срещу Кецманович и е 1/8-финалист в Монако Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | монте карло | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook