Ето какво е довело до разрива в професионалните отношения между Джокович и Иванишевич

от в 13:13 на 28.03.2024
Калоян Соколов

Вчера тенис обществеността беше разтресена от раздялата между Новак Джокович и Горан Иванишевич. Двамата балканци формираха едно от най-успешните партньорства в историята на тениса, което продължи близо 6 години и изведе сърбина до статута на жива легенда в спорта. Точно затова можем да приемем като огромна изненада вчерашното обявление на 24-кратния шампион в Шлема, че е преустановил работа с някогашния носител на титлата от Уимбълдън, въпреки че изрично сподели как двамата ще останат приятели за цял живот и таи единствено положителни емоции спрямо вече бившия си треньор.

Оказва се обаче, че все пак е имало ескалация на напрежението между състезател и треньор, която е дошла в Индиън Уелс. Това съобщава Крейг Шапиро, който в миналото се подвизаваше в щаба на Андре Агаси и е един от най-уважаваните тенис анализатори. Американецът определено е надежден извор за информация по темата, защото още през миналата седмица съобще, че световният номер едно не е доволен от своя щаб и смята да направи промени по него, както и се случи.

Кавгата между Джокович и Иванишевич е възникнала по време на една от последните им съвместни тренировки, тъй като хърватинът не е бил щастлив от поведението и липсата на достатъчно влагане от страна на своя състезател. Впоследствие пък е дошлo и неочакваното поражение на Ноле от квалификанта Лука Нарди, което е изострило допълнително напрежението в лагера на 36-годишния играч и вероятно е било повод за преливане на чашата на търпението у двете страни.

Според Шапиро пък основната неразбирателство между Джокера и неговия наставник е идвало от различните им идеи за графика през сезона. Сърбинът е искал да се концентрира главно върху клея, имайки предвид, че Олимпиадата ще се проведе на кортовете на Ролан Гарос и дори е обмислял да жертва Уимбълдън с идеята да е достатъчно свеж, за да завоюва дебютното си Олимпийско злато, докато Иванишевич тотално е отхвърлял подобен сценарий и не е искал да чува за него.

Разбира се, то пълната истина по темата ще остане открита единствено за главните лица в историята, а на нас ни остава да проследим кой ще замени хърватина в щаба на Джокович и какви ще бъдат следващите стъпки в развитието на кариерата на най-успешния играч в историята на тениса.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Ето какво е довело до разрива в професионалните отношения между Джокович и Иванишевич Калоян Соколов
Теми:  
atp | горан иваншевич | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook