Ето кога ще стартира зрелищната финална битка между Джокович и Алкарас на Уимбълдън (програма)

от в 16:05 на 13.07.2024
Калоян Соколов

Карлос Алкарас и Новак Джокович ще се сблъскат в исторически финал през утрешния ден. 21-годишният испанец ще се опита да защити своята титла от миналата година и така да завоюва 4-ти "мейджър" трофей в кариерата си, докато сърбинът ще се опита да вземе реванш за поражението си от същия съперник през 2023-та, като така би изравнил рекорда на Роджър Федерер от 8 триумфа на "свещената трева".

Освен това Джокович би могъл да се превърне в тенисиста с най-много спечелени турнири от Големия шлем, тъй като в момента дели първото място с Маргарет Корт, която също има 24 завоювани купи в най-престижните тенис надпревари. За тази цел обаче "Джокера" ще трябва да надиграе с 16 години по-младия си съперник, с когото винаги досега са имали изключително оспорвани битки.

7-кратният шампион има преднина от 3:2 победи в преките сблсъци между двамата, но Алкарас е играчът в най-добра момента форма, имайки предвид спечелената от него титла на Ролан Гарос, а освен това Карлитос несъмнено имаше по-труден път до финала и се справи с редица тежки съперници от ранга на Франсис Тиафо, Уго Юмбер, Томи Пол и Даниил Медведев.

Сърбинът пък вече се движи на максимални обороти и коляното не го притеснява по никакъв начин, което му позволи да премине през всички кръгове със само един загубен сет и можехме да видим неговото най-добро лице на корта по време на последните му две срещи с младите таланти Холгер Руне и Лоренцо Музети.

Зрелищният финален сблъсък на Уимбълдън ще се проведе през утрешния ден, а началото ще бъде даде малко след 16:00 часа българско време, а вие отново ще можете да гледате срещата в реално време, ако се обърнете към линковете в нашия сайт

Програмата за неделя на Уимбълдън (стартират не преди 16:00 часа българско време)

1. Карлос Алкарас - Новак Джокович

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Ето кога ще стартира зрелищната финална битка между Джокович и Алкарас на Уимбълдън (програма) Калоян Соколов
Теми:  
atp | карлос алкарас | новак джокович | програма | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook