Ето кой ще седне в съдийския стол на шоуто между Григор Димитров и Новак Джокович

от в 14:17 на 17.09.2024
Елеонора Александрова

Марияна Вельович ще е съдията на дългоочаквания демонстративен мач между Григор Димитров и Новак Джокович.  36-годишната сръбкиня е добре позната на широката тенис общественост и един най-авторитетните арбитри в спорта. Вельович дебютира на съдийскя стол през 2015-та година, а в резултат на дългогодишната ѝ всеотдаденост има и златна значка от ITF.

Самата тя е споделяла, че би искала да има повече жени, които да се занимават с тази професия и е живото доказателство, че дамите имат място на най-важната позиция на корта, като Вельович е съдийствала немалко от най-значимите мачове, а именно битките на ниво WTA за трофея на Аустрелиън Оупън през 2018-та и 2022-ра година, финала на Уимбълдън през 2019-та година, както и срещата за златния медал на Олимпийските игри в Токио преди 3 години.

На нас пък ни остава единствено да пожелаем успех на чаровната сръбкиня и да се надяваме, че тя нама да прави излишни реверанси към своя сънарондик, имайки предвид, че срещата се играе пред българска публика :)

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Ето кой ще седне в съдийския стол на шоуто между Григор Димитров и Новак Джокович Елеонора Александрова
Теми:  
atp | григор димитров | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook