Ето защо съперничката на Осака не и стисна ръката

от в 08:26 на 02.01.2024
Теодор Кафеджиев

Наоми Осака спечели първия си мач след завръщането си, като победи Тамара Корпач от Германия с резултат 6-3, 7-6 в рамките на почти два часа и си осигури място във втория кръг на турнира в Бризбейн. Японската звезда направи четири аса и спечели 73% от точките на първото си подаване. Тя също така направи четири пробива на подаването на съперничката си.

Това беше отличен начин да започне новата си година, въпреки нервния край на мача, в който Осака не успя да затвори срещата при резултат 5-3 във втория сет и се нуждаеше от три мачбола в драматичния тайбрейк, за да го спечели с 11-9.

След мача нещо необичайно се случи, докато Осака вървеше към мрежата, за да се поздрави с Корпач, тя  учтиво се поклони и се подготвяше за ръкостискане. Германката веднага се опита да обясни на Осака, че се чувства зле и не иска да й предаде болестта.

Вместо това, двете тенисистки се поздравиха с рекетите си и се усмихнаха една на друга. Във видеото Осака изглежда, че изпраща най-добрите си пожелания към германката, която кима с одобрение. 

Сега Осака трябва да обърне внимание на своя мач от втория кръг срещу Каролина Плишкова, трикратна шампионка в Бризбейн, която победи Японската тенисистка по време на последната им среща на този турнир през 2020 година, когато стигна до титлата.

Четирикратната носителка на Големи Шлемове призна, че някои от нейните решения не бяха от най-добрите, но беше доволна от представянето си срещу съперничка, която играеше без нищо за губене.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ето защо съперничката на Осака не и стисна ръката Теодор Кафеджиев
Теми:  
наоми осака | тамара корпач

Коментари





Следвайте ни в Facebook