Еванс и Басилашвили се превърнаха в поредните отпаднали поставени в Маями

от в 09:50 на 27.03.2021
Диана Андреева

През вчерашния ден отпаднаха не един или двама, ами цели шестима поставени тенисисти, сред които е и пръвата ракета на България Григор Димитров. Един от топ класираните състезатели, а именно Дан Еванс също напусна надпреварата още в първия си мач. Британецът не успя да се справи с Франсис Тиафо и след 6:7(5) 6:3 6:3 отпадна от Мастърс събитието.

Оспорван първи сет, в който Еванс спаси три сетбола, сякаш изтощи изцяло Дан. След почивката между отделните части британецът не успявяше толкова добре да смогва на интензивността в разиграванията, а Тиафо се възползваше от всяка една възможност, за да атакува своя опонент и това се оказа правилната стратегия, защото след два часа и 50 минути световният номер 58 реализира обрат и успя да се поздрави с труимф.

Двамата ще се срещнат още веднъж на турнира в Маями през тази седмица, защото жребият на двойки ги изправи един срещу друг още в първия им двубой при каретата, където партньор на Тиафо е Николас Монро, а на Еванс - Нийл Скупски. 

Друга изненадваща победа записа младият Микаел Имер. Шведът загуби сет, но все пак се справи с шампиона на Qatar Total Open 2021 - Николоз Басилашвили. Имер се нуждаеше от малко над два часа игра, за да може след 6:3 4:6 6:4 да си осигури място в трети кръг на Мастърса в Маями. 

В спор за място на 1/8-финалите Имер ще се изправи срещу друг представител на следващото поколение в мъжкия тенис - Емил Руусувуори. Финландецът изненада поставения под номер три в надпреварата Александър Зверев и записа втора победа над топ 10 играч в своята кариера.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Еванс и Басилашвили се превърнаха в поредните отпаднали поставени в Маями Диана Андреева
Теми:  
даниел еванс | маями | микаел имер | николоз басилашвили | николос басилашвили | тенис турнир в маями | франсис тиафо

Коментари





Следвайте ни в Facebook