Евънс надгради след победата над Тиафо; Сепи с труден успех над Томпсън

от в 04:11 на 21.02.2019
В
Даниел Евънс достигна четвъртфиналната фаза на турнира в Делрей Бийч, след като в първи кръг отстрани във впечатляващ мач защитаващия титлата си Франсес Тиафо, а във втория кръг надгради и прегази Лойд Харис с 6:0 6:2. И Андреас Сепи достигна последните осем на надпреварата, справяйки се със съпротивата на Джордън Томпсън в трисетов двубой след 6:3 4:6 6:1.

Първият сет на мача между Евънс и Харис премина през тоталното превъзходство на британския квалификант, който изцяло доминираше разиграванията, а южноафриканецът не намираше отговор на вариативната игра на съперника си.

Всичко това доведе до 6:0 за Дан след 29 минути игра.

Във втората част Евънс отново проби рано, а след това и затвърди за 3:0, печелейки своя девети пореден гейм от началото на срещата.

Тогава пък Лойд отрази точка за 4:0 и съумя да се разпише в резултата, а след това и проби сервиса на опонента си.

Британецът обаче разби на пух и прах всичките надежди на Харис за завръщане в мача, като за сетен път осъществи брейк, този път за 4:2, а в крайна сметка спечели и 10 от последните 12 точки в двубоя, с което се класира за четвъртфиналите в Делрей Бийч.

 

Мачът между Сепи и Томпсън започна с предимство за италианеца, който проби рано при 1:1 и удържа аванса си до края на сета, като при 5:3 нанесе нов брейк, с което сложи край на сета след 33 минути игра. Ð ÐµÐ·ÑƒÐ»Ñ‚ат с изображение за andreas seppi delray beach 2019

Във втората част ветеранът се възползва от импулса в играта си и отново спечели рано в сета гейм на ретур, а скоро поведе и с 4:1.

Всичко изглеждаше загубено за Томпсън, който обаче от нищото успя да се върне в двубоя и набързо изравни за 4:4, когато реализира и нулев брейк. Сепи имаше шанс да предотврати изравняване на сетовете, но не съумя да се възползва, а след втория си сетбол австралиецът изравни частите в срещата. 

В решаващия сет италианецът обаче показа пределна концентрация и възвърна високото си ниво от първата част и началото на втората.

Това доведе до поредния ранен пробив за ,,Сепио", който този път, водейки с 4:1, не само че не допусна да бъде догонен, ами и реализира втори брейк, който се оказа и решителен, защото след неговото затвърждаване италианецът триумфира в мача.

Така Сепи се класира на четвъртфинал в американския турнир, където ще се изправи срещу не кой да е, ами именно Даниел Евънс.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Евънс надгради след победата над Тиафо; Сепи с труден успех над Томпсън В

Коментари





Следвайте ни в Facebook