Еванс остава непобеден през новия сезон и е на крачка от финала в Сидни

от в 14:46 на 13.01.2022
Владислав Риждов

Името Максим Креси със сигурност не беше толкова познато на тенис аудиторията, преди американецът да се превърне в една от приятните изненади в началото на сезона, след като достигна финала на турнира в Мелбърн, стартирайки от квалификациите. Световният номер 75 продължи с добрите си изяви и през тази седмица и бе близо до нов полуфинал на АТР турнир, само че бе спрян от друг играч във впечатляваща форма - Даниел Еванс. Британецът остава непобеден от началото на 2022-а и е на крачка от финала в Сидни след 6:4 7:6(5) над Креси.

Еванс демонстрира колебания още в началото на двубоя, които бяха предизвикани от солидната игра на неговия съперник. Креси реализира ранен пробив за 2:0, но се провали при неговото запазване и така всичко започна отначало. От този момент нататък сервиращите доминираха и нито един от двамата не губеше повече от една точка в собствените си подавания. Развръзката дойде едва към края на откриващия сет, когато Еванс разчиташе много добре мощните сервиси на Креси и това му помогна да се добере до брейк, който окончателно реши изхода от частта в полза на британеца.

Равностойната игра от страна на двамата бе налице и във втория сет. Американецът бе този, който изпитваше повече трудности при собствен начален удар, но успяваше да взима подаванията си и по този начин да поставя опонента си под напрежение. Все пак до края никой не предаде сервиса си, като Креси дори пропиля сетбол при 5:4, за да се стигне до закономерен тайбрек. В него двамата си поделиха първите четири точки, а впоследствие третият поставен поведе с 4:2. Последва ново изравняване, но световният номер 26 показа завидно хладнокръвие в края и се поздрави с петата си поредна победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Еванс остава непобеден през новия сезон и е на крачка от финала в Сидни Владислав Риждов
Теми:  
atp | atp sydney | даниел еванс | максим креси | обзор | сидни | тенис турнир в сидни

Коментари





Следвайте ни в Facebook