Еванс победи Хачанов в много спорен мач в Антверпен!

от в 21:31 на 23.10.2020
Димитър Беловски

Британецът Дан Еванс победи Карен Хачанов в мач, в който руснакът бе ощетен жестоко на няколко пъти.

Все пак Еванс постигна успеха след 3:6, 7:6(7), 6:4 за над 2 часа и половина игра на централния корт в Антверпен.

Мачът започна оспорвано, а двамата лесно печелиха сервис геймовете си. Хачанов реализира първия пробив в двубоя за 2:4, а в следващия гейм дойде първото грешно отсъждане на съдията на стола Адел Нур. Сервирайки в седмия гейм за зaтвърждаване на пробива си, Хачанов допусна изоставане с 15:30. Руснакът изгради перфектна атака и атакува Еванс, но Нур отсъди една от топките му в аут, което бе очевидна грешка. Това обаче направи резултата 15:40 и Хачанов трябваше да се измъкне от сложната ситуация. Руснакът се ядоса и влезе в остър спор със съдията на стола. Все пак той успя и поведе с 2:5, а малко по-късно спечели и първия сет.

Втория сет започна с пробив за руснака. При 2:3 и 40:30 в полза на Хачанов, отново възникна спорен момент. Един от форхендите на Еванс вероятно излезе аут, но Нур не се обади, а това отново ядоса страшно Хачанов, който отново влезе в пререкания с него. Малко по-късно британецът проби за 4:4 и се стигна до тайбрек, който не мина без скандал. При 7:7 точки Еванс реализира форхенд уинър, който според Хачанов е бил аут, но съдията не поправи лайсмените. Това тотално изкара от нерви Хачанов и след загубата на сета започна да рита мрежата и да удря съдийския стол.

В третия сет нямаше спорни ситуации, но изгубил контрол над нервите си Хачанов допусна да бъде пробит още в първия гейм на този сет при единствената възможност за брейк в целия сет и съответно Еванс спечели след 6:4 гейма.

В следващия кръг британецът ще играе срещу Юго Умбер, който победи Лойд Харис с 6:3, 7:6(2).

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Еванс победи Хачанов в много спорен мач в Антверпен! Димитър Беловски
Теми:  
антверпен | дан еванс | карен хачанов | тенис турнир в антверпен

Коментари





Следвайте ни в Facebook