Еванс реализира обрат срещу Мъри! Ще играе на финал срещу Едмънд на Battle of the Brits!

от в 21:13 на 27.06.2020
Марк Хаджижеков
Даниел Еванс осъществи впечатляващ обрат срещу трикратния шампион от Големия шлем - Анди Мъри, на полуфинала на надпреварата Battle of the Brits! Дан навлезе бавно в мача, но в крайна сметка след 6:1 3:6 10:8 роденият в Бирмингам тенисист успя да наложи волята си.



През първия сет нищо не се получаваше в играта на Еванс, което позволи на опитния му съперник да се възползва от слабостите му и да реализира два пробива. Така набързо Мъри се откъсна със сет преднина и вече изглеждаше тоталният фаворит за класиране на финала.

Еванс обаче включи на нова предавка в последвалата част и набързо поведе с 3:0 гейма, като до края на сета англичанинът не срещна повече затруднения.



Така се стигна до дълъг тайбрек, в който Мъри поведе с 4:1 първоначално, но Еванс спечели 6 от следващите 7 точки, за да се откъсне с преднина от 7:5 при втората смяна на полетата.

Макар че Мъри впоследствие изравни за 7:7, 28-мият в света демонстрира по-здрави нерви и съумя да се пребори за място на финала.



Там Еванс ще се изправи срещу Кайл Едмънд, който също реализира обрат днес. Кайл се справи със съпротивата на Камерън Нори след 6:7(3) 6:4 10:8 в двубой, продължил над два часа.



Стабилният тенис на Нори позволи на 77-тия в света да поведе в отделните части, но ключов брейк в „Тилдъновия гейм” на втория сет в полза на Едмънд позволи на 44-тия в ранглистата да постигне паритет в сетовете.

В решителния тайбрек двамата се движеха точка за точка, но когато получи възможност за спечелване на мача, Едмънд не трепна, за да оформи финал между двамата най-предно класирани тенисисти в британската надпревара.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Еванс реализира обрат срещу Мъри! Ще играе на финал срещу Едмънд на Battle of the Brits! Марк Хаджижеков

Коментари





Следвайте ни в Facebook