Еванс си осигури сблъсък с Надал във втори кръг в Монреал; Албот бе прекалено добър за Симон

от в 21:21 на 06.08.2019
В
Дан Еванс надделя над младия австралиец - Алекс де Минор, за да си осигури сблъсък със защитаващия титлата си Рафаел Надал във втория кръг на надпреварата от серията ,,АТР Мастърс 1000" в Монреал. Квалификантът днес бе една идея по-стабилният тенисист на корта, за да отстрани своя опонент след крайното 6:4 7:6(6) за малко по-малко от два часа игра.

Изображение

Британецът започна срещата позитивно, пробивайки още в самото начало след няколко активни изпълнения, на които младият Де Минор не съумя да отговори. Еванс съумя да задържи преимуществото си от пробив до края на откриващата част, макар че на 53-тия в света му се наложи и да отразява по едно време две поредни точки за рибрейк по пътя си към триумфа в сета.

Австралиецът често срещаше затруднения с разнообразната игра на своя съперник, която не му даваше така комфортния ритъм, който да позволи на Де Минор да заиграе безгрешно. Англичанинът умело миксираше темпото със сечения си бекхенд, а когато топката се озоваваше на неговия дланен удар, често прошка за шампиона от Сидни нямаше.

Изображение

Все пак последва лек спад на Дан по средата на втория сет, коствал му пробив пасив, но този брейк моментално бе върнат след поредица от неуверени изпълнения от ракетата на ,,Демона", като ,,за капак" младокът предаде подаването си с двойна грешка. В крайна сметка се стигна до тайбрек, в който Еванс стартира с аванс от минибрейк благодарение на щастлива намеса на мрежата в негова полза, но началният удар не играеше първостепенна роля в рамките на срещата, а тази тенденция се запази и по време на дългия гейм, а затова и минипробивите не бяха голяма рядкост.

Тенисистите се редуваха с предаването на инициативата един на друг, като все пак Еванс осезаемо бе играчът, който бе една идея по-стабилен. Докато Де Минор разчиташе на грешки на противника, британецът сам печелеше точките си, като при 6:5 именно той достигна до мачбол. Дойде ред на непредизвикана грешка от форхенд, но впоследствие Дан се коригира и отново заигра солидно, докато две поредни неточности от ракетата на младока пратиха срещата в полза на техничния англичанин.

Изображение

Раду Албот пък надигра по категоричен начин Жил Симон с 6:4 6:2 за един час и 36 минути, за да си осигури място във втория кръг в Монреал. В него молдовецът ще срещне Давид Гофен или Гидо Пея.

Изображение

Албот се нуждаеше от време, за да се напасне към стила на пъргавия французин, който поведе с 2:0 за начало на мача. Лека-полека обаче Раду все повече намираше играта си, като молдовецът не само че достигна до паритет, ами реализира и втори пробив в ,,Тилдъновия гейм", оказал се напълно достатъчен на 39-тия в света, за да се доближи на сет от успеха в срещата.

Изображение

Макар че последвалата част започна с два уверено задържани сервис гейма за тенисистите, изведнъж Албот рязко вдигна оборотите, за да се изстреля напред в резултата и да поведе с 5:1. Доиграването на двубоя се оказа само фиктивно, тъй като макар че Симон спечели подаването си, последва нов безпроблемен гейм на начален удар от страна на молдовеца, който по този начин в крайна сметка премина напред в основната схема в Канада.

Изображение

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Еванс си осигури сблъсък с Надал във втори кръг в Монреал; Албот бе прекалено добър за Симон В

Коментари





Следвайте ни в Facebook