Еванс срази Иснър, за да донесе аванс на Великобритания по пътя към полуфиналите

от в 03:30 на 06.01.2022
Мартин Петков

В директна битка за класиране към полуфиналите на ATP Cup се изправиха отборите на Великобритания и САЩ. Сблъсъкът между вторите ракети противопоставяше Даниел Еванс и Джон Иснър. Очаквано дългите разигравания липсваха, като търсенето на печеливши удари носеше множество непредизвикани грешки. Еванс показваше постоянство в хода на целия мач, което допринесе за успеха му с 6:4 7:6(3), за да може световният номер 25 да изведе Великобритания напред в резултата.

Началото на двубоя се оказа изключително слабо за Иснър, който не успяваше да намери началния си удар и британецът постоянно достигаше до точки за пробив на сметката си, докато най-после съумя да отмъкне съперниковия сервис и в крайна сметка затвори сета в своя полза.

Втората част премина изцяло под контрола на сервиращите, след като в нито един от случаите посрещачът не стигна дори до равенство. Началният удар беше верен приятел на двамата през цялото време, като им носеше множество директни точки. Закономерно се стигна до тайбрек, където Еванс набързо поведе с мини пробив. Минути по-късно неразчетено излизане на мрежата от Иснър означаваше лесен минаващ удар за Еванс, с което британецът достигна до четири последователни мачбола и реализира втория от тях, с което запази стопроцентов актив в мачовете си през новия сезон.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Еванс срази Иснър, за да донесе аванс на Великобритания по пътя към полуфиналите Мартин Петков
Теми:  
атп къп | великобритания | даниел еванс | джон иснър | САЩ

Коментари





Следвайте ни в Facebook