Еванс триумфира в епиката срещу Гофен и продължава приказката си в Княжеството!

от в 16:09 на 16.04.2021
Калоян Соколов

Даниел Еванс продължава своята невероятна тенис приказка в Монте Карло, чийто пореден фрагмент бе победата на първата ракета на Великобритания над Давид Гофен. 30-годишният играч беше догонващ почти през цялото време, но намери сили да надделее в тази почти три часова битка, в която той отрази цели 15 брейкбола и триумфира с крайното 5:7 6:3 6:4, за да си осигури полуфинален сблъсък срещу Стефанос Циципас през утрешния ден.

Първият сет започна ударно за Еванс, който проби още в първия гейм, а впоследствие отрази още три точки за пробив и затвърди преимуществото си. Гофен срещаше огромни трудности с неортодоксалния стил на британеца, като по никакъв начин не беше подготвен за резките смени на темпото от негова страна, както и изненадващите му изпълнения на къси топки далеч зад основната линия.

Поставеният под номер 15 постепенно се нагоди към играта на съперника си, но така и не се възползваше от своите възможности, което помогна на Еванс да поддържа преднината си до 5:4, когато получи шанс да сервира за успеха в сета. Тогава обаче белгиецът показа невероятното качество на своите ретури, изравнявайки резултата, като сякаш това го вдъхнови и оттам насетне Гофен не срещна никакви трудности към постигането на обрат в откриващата част.

Вторият сет донесе ранни възможности пред световния номер 15 да се откъсне решително в двубоя, само че непоставеният състезател показа характер и спечели подаването си. Възходът на британеца не спря дотук и той реализира брейк, който доразви с лекота и вече водеше с 3:0. 

Шансовете пред Гофен да възстанови паритета не липсваха, ала Еванс играеше най-добрия си тенис в сюблимните моменти, като не се колебаеше да рискува с удари по линиите и излизания към мрежата. Смелостта му пък бе възнаградена подобаващо, защото той осъществи още един пробив, с което стана ясно, че победителят ще бъде определен в решителна част.

В нея двамата показваха много ниво на начален удар и никой не можеше да достигне до сериозна преднина, а световният номер 33 изведнъж започна да атакува мрежата почти при всяка една точка и изумяваше с феномалните си реакции в близост до филето.

Белгиецът обаче беше тенисистът, който наглед владееше инициатвата, само че пропусна цели седем точки за пробив до 4:4 и  плати цената за своята разпиляност в критичните ситуации, защото Еванс издебна момента пред себе си, за да отмъкне подаването на белгиеца в десетия гейм и така намери място на първи полуфинал на подобно ниво през своята кариера.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Еванс триумфира в епиката срещу Гофен и продължава приказката си в Княжеството! Калоян Соколов
Теми:  
atp | давид гофен | даниел еванс | монте карло | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook