Еванс за победата над Григор: Бях изтощен физически, но най-вече ми се спеше

от в 22:10 на 06.08.2023
Калоян Соколов

Даниел Еванс се намираше в серия от седем поредни загуби в ATP Тура преди началото на надпреварата във Вашингтон и никой не очакваше особени подвизи от британеца. Световният номер 30 обаче опроверга всички тези предварителни прогнози и тази сутрин изнесе поредното си вдъхновяващо представяне в хода на седмицата, за да отстрани нашия Григор Димитров и да се класира за финала на състезанието, а ето какво сподели самият Еванс впоследствие:

"Беше много трудно, след като вчера трябваше да изиграя цели два мача и трябваше да положа много усилия. Днес просто се надявах, че няма да залича всичко това с някое слабо представяне, както често ми се случва през последните месеци. Много съм горд с постигнатото. Остана само още един мач.

Бях изтощен физически, но преди всичко ми се спеше наистина много, защото е трудно да си отпочинал, имайки предвид колко късно завършиха мачовете онзи ден. Хубавото е, че пристигнах преди доста време в САЩ и проведох подготовка в академията Брадентън, където моят треньор ми помогна да вляза в оптимална форма, след като изпратих един ужасен Уимбълдън. Хубаво е отново да имам пълно доверие на тялото си и да знам, че мога да изиграя подобен двубой, въпреки че преди това бях поставен в извънредна ситуация" - завърши изказването на деветия поставен.

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Еванс за победата над Григор: Бях изтощен физически, но най-вече ми се спеше Калоян Соколов
Теми:  
atp | вашингтон | григор димитров | даниел еванс | интервюта

Коментари





Следвайте ни в Facebook