Европа е шампион: Григор и съотборниците му отпразнуваха купата с фотосесия и шампанско (галерия)

от в 06:59 на 23.09.2024
Калоян Соколов

Отборът на Европа грабна Laver Cup по най-драматичния възможен начин, след като Карлос Алкарас спечели решителния мач срещу Тейлър Фриц и така селекцията на Бьорн Борг триумфира с 13:11 точки.

Именно испанецът беше в основната на успеха, след като спечели 8 от точките за своя тим, а неговите съотборници веднага нахлуха на корта, когато Карлитос реализира своя мачбол и вече беше време празненствата да започнат.

Григор Димитров видимо беще един от най-щастливите хора от европейската селекция, след като през цялата седмица беше неотлъчно на скамейката и не спираше да се вълнува и да дава съвети на своите съотборници по време на техните мачове.Именно българинът пръв прегърна Алкарас, който видимо се радваше да сподели победата със своя най-добър приятел в отбора.

Малко по-късно дойде ред и за награждаването , в което всеки един от отбора можеше за няколко секунди да вдигне купата Laver, която им беше връчена от легендарния Род Лейвър. Последва и шампионска фотосесия с трофея, която да овековечи шампионите от 7-ото издание на надпреварата, а именно Даниил Медведев, Александър Зверев, Флавио Коболи, Ян-Ленард Щруф, Григор Димитров, Стефанос Циципас, Каспър Рууд, Карлос Алкарас и капитана Бьорн Борг.

Впоследствие носителите на трофея можеше да се отправят към съблекалнята си, където ги очакваха десетки бутилки изстудено шампанско и те веднага разопаковаха своята награда, като започнаха да се пръскат един друг, а накрая наляха останала част в купата и почти всеки отпи от нея, но не и Григор, който е твърд въздържател.

Шампионска галерия на отбора на Европа:


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Европа е шампион: Григор и съотборниците му отпразнуваха купата с фотосесия и шампанско (галерия) Калоян Соколов
Теми:  
atp | laver cup | бгтенис | видео | григор димитров | любопитно | снимки

Коментари





Следвайте ни в Facebook