Европа е в играта: Героичен Алкарас в основата на триумфа над непобедената Световна двойка!

от в 15:09 на 22.09.2024
Елеонора Александрова

Карлос Алкарас и Каспър Рууд върнаха отбор "Европа" в играта за купата на Laver Cup. Двамата представители на топ 10 победиха Бен Шелтън и Франсис Тиафо с 6:2 7:6(6) за 1 час и 33 минути игрово време. Благодарение на този успех, тенисистите от Стария континент намалиха изоставането си само на една точка и в момента резултатът е 8:7 в полза на Световния отбор, a това беше първа загуба за "Света" в карето от началото на състезанието, след като Шелтън беше в основната на предишните два триумфа на двойки.

Срещата започна чудесно са испано-норвежкото дуо. Представянето на Рууд беще значително подобрено спрямо вчерашното такова, а това до голяма степен се дължеше и на присъствието и лидерската роля на Алкарас в тандема, тъй като бившият номер едно пресичаше почти всяка една топка и покриваше всяко едно кътче на корта с невероятно си движение.

Това позволи на двамата да превъзхождат американците във всеки един аспект от играта, като уинърите се нижеха един след друг, а непредизвиканите грешки бяха сведени до минимум. В резултат на това, европейците се откъснаха с преднина от два пробива при 4:1 и я запазиха до последно, за да поведат в отделните сетове.

Втората част ни предложи много по-равностойна и висококачествена битка от двете страни. Тандемите печелеха скоропостижно подаванията си и равенството властваше до последно резултата, поради което се стигна до тайбрек, въпреки че Алкарас и Рууд имаха лек игрови превес и дори раполагаха със скрит мачбол при 5:5, но не се възползваха от тази възможност.

Дългият гейм предложи същинска игра на нерви между двата отбора, като в началото по-високоранкираните тенисисти поеха инициативата, за да поведат с 4:2, ала американците показаха характер и спечелиха следващите три точки, за да обърнат тайбрека в своя полза при 5:4.

Финалистите от US Оупън през 2022-ра година обаче не позволиха обратът да се случи и отново си върнаха лидерството, печелейки четири от следващите пет точки, за да запишат тази толкова важна победа за отбор "Европа"!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Европа е в играта: Героичен Алкарас в основата на триумфа над непобедената Световна двойка! Елеонора Александрова
Теми:  
atp | laver cup | бен шелтън | карлос алкарас | каспър рууд | Обзори | франсис тиафо

Коментари





Следвайте ни в Facebook