Евърт: Надал ми се стори по-бавен в 1/2-финалите и Рууд може да се възползва

от в 10:59 на 05.06.2022
Калоян Соколов

Рафаел Надал е безспорен фаворит в днешния финал на Ролан Гарос, като Матадора никога в кариерата си не е губил сблъсък за титлата в Париж.Негов съперник пък ще бъде Каспър Рууд, който няма никакъв опит на такава фаза в най-значимите тенис надпревари и трудно можем да си представим, че ще преодолее съпротивата на най-великия тенисист на червени кортове.

Все пак световният номер осем има своите шансове, ако съдим по анализите на легендарната Крис Евърт, а ето какви точно са размишленията на американката за предстоящия решителен сблъсък във френската столица:

"Рафа се бори по изключитлен начин в полуфиналите, но ми се стори с една идея по-бавен. Той имаше много изтощителни мачове досега в турнира и не съм сигурна коя точно негова версия ще видим днес. Видяхме ясно, че Надал вече отново играе най-добрия си тенис, но Рууд се движи изключително бързо по корта и би имал шансове, ако направи битката физическа. Каспър не бива да бяга чак толкова на своя форхенд, защото така ще даде прекалено голямо пространство на съперника си да атакува. Рууд е длъжен да бъде търпелив и да изчака своя момент, защото не е ясно в какво състояние е тялото на Рафа и картите могат да се обърнат много бързо в полза на норвежеца" - прогнозира 18-кратната "мейджър" шампионка.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Евърт: Надал ми се стори по-бавен в 1/2-финалите и Рууд може да се възползва Калоян Соколов
Теми:  
интервюта | каспър рууд | крис евърт | рафаел надал | ролан гарос 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook